FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Veelgestelde vragen 

Veelgestelde vragen 

Pensioensystemen

CAO Bouw (uta): Kan ik nog met vroegpensioen?
De vroegpensioenregeling is aan vele vereisten verbonden en daarnaast verschillen individuele situaties vaak van elkaar.
Als u wilt weten of en wanneer u met vroegpensioen kan, kunt u een afspraak maken met een pensioenconsulent. U kunt een afspraak maken via de helpdesk op het telefoonnummer 0900-368 26 89.
CAO Bouw: ik word volgend jaar 60 jaar oud, nu word ik ontslagen. Krijg ik dan straks nog wel mijn volledige pensioen, inclusief de aanvullingsregeling?

U wordt ontslagen voordat uw aanvullingsrecht definitief is toegekend. Als u aan de referte-eisen voldoet (werken in de bedrijfstak voor invoering van de vroegpensioenregeling en in het tweede halfjaar van 2005), doet u er verstandig aan de premies voor de aanvullingsregelingen tot uw 60e zelf te betalen. Zo blijft u tot uw 60e (UTA 62 jaar) actief deelnemer en raakt u de aanvullingsrechten niet kwijt. Vrijwillige voortzetting is dan dus nodig.
Let op, wellicht kunt u aanspraak maken op de vergoedingsregeling voor oudere werknemers die door ontslag wegens bedrijfseconomische redenen hun aanspraak op de aanvullingsregelingen 55- en 55+ dreigen te verliezen.

CAO Houtverwerkende industrie: loopt de pensioenopbouw door tijdens vervroegd ingaand pensioen?

Bij de pensioenregeling houtverwerkende industrie stopt de opbouw van het pensioen voor het deel dat het pensioen (vervroegd) ingaat. Dus bij 100% vervroegd ouderdomspensioen betekent einde opbouw.
Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen