FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Ledenraadpleging Mortel 

Ledenraadpleging Mortel

Terug naar het overzicht

FNV Bouw gaat in vervolg op de acties in de mortelbedrijfstak een beroep doen op de leden. De bond gaat de mortelleden vragen een oordeel te vellen over de situatie van dit moment in de sector, het voorstel van de werkgevers en de eigen bondsvoorstellen. De werkgevers bieden 3,5 procent loonsverhoging voor 2 jaar en verder helemaal niets. FNV Bouw heeft een breder arbeidsvoorwaardenpakket voor ogen: 3 procent loonsverhoging voor 1,5 jaar, minder flexwerk en geen transport-cao, normale pauzes en recht op 4 x 9 uur werken voor UTA-personeel. Dit pakket zorgt ervoor dat de koopkracht van mortelmedewerkers op peil blijft en dat zij er in arbeidsvoorwaarden op vooruit gaan.
 
Cao-onderhandelaar Hans Crombeen: “We waren bereid met de werkgevers een cao af te spreken met een kortere looptijd. Dat maakte het mogelijk om de door de leden aangedragen onderwerpen als minder inhuur en normale pauzetijden apart te bespreken tijdens de looptijd van de cao. Tot onze verbazing wilden de werkgevers geen loonbod doen dat ten minste zorgt voor koopkrachtbehoud."
 
Steun hard nodig
FNV Bouw is bereid om verder actie te voeren voor een fatsoenlijke cao met serieuze gesprekken over hete hangijzers als inhuur en pauzetijden. De steun van de leden is daar hard bij nodig. 
Hans Crombeen: “De lont in het kruitvat van de laatste tijd was het urenspaarmodel. Nu dat van tafel is, lijkt de lont te zijn gedoofd. Maar het tegendeel is het geval: de tikkende tijdbom van het urenspaarmodel komt bij de volgende cao-onderhandelingen gewoon weer op tafel. Nu toegeven betekent dus uitstel van executie.”

Vooruit ipv achteruit
De bond wil leden tijdens de raadpleging voldoende vergelijkingsmateriaal in handen geven om een goede afweging te kunnen maken tussen de verschillende voorstellen. Na vergelijking, kunnen de leden op een vragenbiljet invullen wat ze willen: ingaan op het voorstel van de werkgevers of doorgaan met acties met als doel om erop vooruit te gaan in arbeidsvoorwaarden in plaats van achteruit.Totdat de uitslag van de ledenraadpleging bekend is, heeft FNV Bouw de mortelacties opgeschort.

Publicatiedatum: 30-06-2011 

Lidmaatschap
Nu direct lid worden
Koopkracht echte banen