FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 FNV Bouw prikkelt kiezers met cactusactie 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

FNV Bouw prikkelt kiezers met cactusactie

Terug naar het overzicht

Vandaag vindt een grootscheepse cactusinvasie plaats in Den Haag. Onder het motto ‘prik jezelf niet in de vingers’ plaatste FNV Bouw, samen met Bondgenoten en de Vakcentrale FNV, grote cactussen als ludieke aankondiging van de actie, vanmorgen in alle vroegte.

Daarna volgde een rondgang door de stad. Op vele plaatsen zijn bedrijven en nietsvermoedende voorbijgangers getrakteerd op de plantjes, die zonder verzorging uitstekend gedijen. Maar geldt dat ook voor de ontvangers van deze taaie plantjes? Hebben zij genoeg aan een sociale woestijn? Of willen zij meer, een bloeiende oase misschien?

In totaal deelt FNV Bouw 1500 cactussen uit. De bond wil met de actie het bewustzijn van mensen vergroten over de plannen van de zogenoemde ‘Kunduz-coalitie’, een gelegenheidscoalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Katja Ünlütürk, regiobestuurder FNV Bouw: “De FNV voorziet een sociale woestijn als deze plannen doorgaan. Ze zijn slecht voor werknemers en slecht voor Nederland. Ook in dorre tijden zijn vruchtbare keuzes mogelijk. En die zien er toch echt anders uit!”

De FNV wijst mensen op de afbrokkelende ontslagbescherming, de hogere AOW-leeftijd die ook voor zware beroepen geldt, zoals bouwvakkers, de forensentax en het eigen risico in de zorg, dat onbetaalbaar dreigt te worden voor grote groepen mensen.

De reacties op de cactusactie, die te volgen is via Twitter @cactusdenhaag, zijn positief. Veel mensen zijn blij met de plantjes en zwaaien enthousiast naar de bakfietsende ‘boeven’, FNV-bestuurders die verkleed gaan als de ‘Kunduz-vijf’. “Een cactus krijgen van een boef gebeurt je gelukkig niet elke dag”, zegt Ünlütürk. “Maar laten we er samen voor zorgen dat dat ook zo blijft! Geen sociale woestijn in Nederland, maar een land met een sociaal gezicht, ook in moeilijke tijden.”

De bedrijven die bij de actie zijn bezocht, zijn ANWB, Staedion, Vestia Den Haag, Haag Wonen, Pontmeyer, Jongeneel, Basal Den Haag, het industrieterrein Binckhortslaan met veel kleinere bedrijven, het centrum van Den Haag, Winkelcentrum Voorburg,
Den Haag CS,  Den Haag HS en bouwlocaties van Bam, Ballast Nedam, Imtech en Strukton.

Publicatiedatum: 09-08-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen