FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Geen vakantie door vorstverlet? Bel FNV Bouw! 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Geen vakantie door vorstverlet? Bel FNV Bouw!

Terug naar het overzicht

FNV Bouw hoort van bouwvakkers dat vakantiedagen zijn verdwenen door vorstverlet. Bouwvakkers hebben tijdens het afgelopen vorstverlet vrije dagen moeten opnemen van hun werkgever. Nu blijkt dat ze voor de zomer niet genoeg dagen meer over hebben en moeten ze verplicht doorwerken.

Dit is in strijd met artikel 24 uit de bouw-cao. Vorstverlet is een ondernemersrisico. Een werkgever mag daarvoor geen vakantiedagen in mindering brengen. Werkt u in de bouw, hebt u minder vakantiedagen vanwege vorstverlet en bent u lid van FNV Bouw? Bel dan met de Helpdesk, 0900 - 368 26 89 (lokaal tarief).

Publicatiedatum: 09-08-2012Reacties

Ik vind het schandalig dat werkgevers de vakantie dagen afpakken van hard werkende werknemers. Er zijn genoeg andere manieren om het goed op te lossen. Dus hoop ik dan ook dat er voor iedereen een goed oplossing komt zonder je vakantiedagen kwijt te zijn.

27 jan 13 17:01 | ar. gobind

Ik begrijp het wel; in de bouw is het alle hens aan dek, dan maar even een tandje minder vakantie of vrij. Wees blij dat je werk hebt!

16 aug 12 18:38 | Johan

Ik weet zeker dat er heel veel bedrijven zijn die de bouw cao niet of nauwelijks naleven wat betreft reisuren en veel andere zaken . ik ben niet verbaasd als ik het bovenstaande lees , schandalig !!!

10 aug 12 23:11 | Johan E

Ik krijg zo langzamer hand de indruk dat er al langer geen bouw cao wordt gehandteerd

10 aug 12 11:23 | H Koopman

 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen
Belastingservice