FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Grenzen faillissementswetgeving steeds vaker overschreden 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Grenzen faillissementswetgeving steeds vaker overschreden

Terug naar het overzicht

“De grenzen van het fatsoen en de faillissementswetgeving worden steeds vaker overschreden”. Dit zei FNV Bouw-voorzitter John Kerstens gisteren in een interview op BNR Nieuwsradio. "Het meest recente voorbeeld is een werkgever die zijn mensen vrijdag letterlijk uitzwaait op vakantie en diezelfde dag nog het faillissement van zijn eigen bedrijf aanvraagt zodat hij het faillissement niet hoeft uit te leggen." FNV Bouw gaat een zwartboek aanleggen van faillissementen ‘met een luchtje’.

Gesjoemel
Want ook gesjoemel met BV's voorafgaande aan een faillissement komt regelmatig voor, of mensen die ingedeeld worden in een groep die zogenaamd wel wil deugen en een groep die zogenaamd niet wil deugen. Of een combinatie van de genoemde praktijken.

"De bouw verkeert in een stevige crisis. Uit alle cijfers blijkt dat het aantal faillissementen in de bouw nog steeds groeit”, aldus Kerstens. Duizenden bouwvakkers zijn inmiddels getroffen door een faillissement. "Bij tientallen faillissementen zijn inmiddels door de mensen zelf al de nodige vraagtekens gezet. Het gaat niet per se om de noodzaak van een faillissement, want dat is voor een werkgever ook geen feestje. Maar het gaat wel om de aanloop naar een faillissement en de wijze waarop een faillissement wordt aangekondigd en afgehandeld."

Interview BNR Nieuwsradio
Verslag op bnr.nl

Publicatiedatum: 02-08-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen