FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Kamer kiest Kerstens 

Kamer kiest Kerstens

Terug naar het overzicht Bondsvoorzitter John Kerstens verruilt FNV Bouw voor de PvdA. Dat is  nieuws vandaag. "Ik geloof dat ik ook vanuit Den Haag verschil kan maken voor mensen", aldus John vanmorgen in een korte toelichting.

Vanmiddag rond 16.00 uur presenteert de PvdA zijn kandidatenlijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen in september. John Kerstens staat daarop met een hoge notering, op plaats 10. Kerstens is daarmee de één na hoogste binnenkomer op de PvdA-lijst. Rond 10.00 uur kwam de officiële bevestiging van de plaatsing van de bondsvoorzitter van FNV Bouw.

Vliegwiel en verbinding
"Zoals iedereen weet, heb ik de afgelopen tijd mijn best gedaan om niet alleen FNV Bouw, maar de hele FNV de stap naar de noodzakelijke vernieuwing te laten maken. Onze bond heeft in dat proces als vliegwiel en verbindende schakel gefungeerd. In dezelfde periode ben ik benaderd door de PvdA voor een plaats op de kieslijst. Daar ben ik serieus over gaan nadenken en vervolgens ben ik met de selectiecommissie gaan praten. Uitkomst van die gesprekken is een plaats op nummer 10."

"In het PvdA-proces heb ik aangegeven niet de voorzitter van De Nieuwe Vakbeweging te willen worden. Tot een paar dagen geleden was dat aan de orde. In de Tweede Kamer wil ik mij sterk gaan maken voor werkende mensen. Daar ligt mijn hart".

Voorbereiding
Vanmiddag om 14.30 uur komen de kandidaat-kamerleden van de PvdA bijeen om zich voor te bereiden om de presentatie van de kieslijst. Dat moment is om 16.00 uur. Dan kan de vaderlandse pers kennismaken met de kersverse politicus, voor zover zij hem nog niet kennen.

Na de 'officiële plichtplegingen' in Den Haag, rijdt John naar Woerden om aan te schuiven bij de traditionele barbecue van FNV Bouw. Daar zal hij meer vertellen over zijn stap naar zijn nieuwe toekomst. Een toekomst die hem na aan het hart ligt en van veel betekenis kan zijn voor veel mensen.
Publicatiedatum: 21-06-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen