FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 KondorWessels duwt sociale regeling door de strot 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

KondorWessels duwt sociale regeling door de strot

Terug naar het overzicht

De directie van KondorWessels wil werknemers een slechte sociale regeling door de keel duwen. Belangrijkste onderdeel uit de regeling is een ontslag waarbij werknemers worden afgescheept met een minimaal bedrag (kantonrechtersformule van 0,6 in plaats van de gebruikelijke 1,0). Bonden worden buiten de deur gehouden, of mogen bij de gratie van het management aanzitten op voorwaarde dat ze hun mond houden.

Woedend
FNV Bouw is woedend over de situatie. KondorWessels is de zoveelste dochter van VolkerWessels die reorganiseert. VolkerWessels is één van de grootste bouwers in Nederland. Veel van de dochters van dit bedrijf zetten werknemers op een onfatsoenlijke manier onder druk om akkoord te gaan met een heel ongunstige ontslagregeling. Pogingen van bonden om op concernniveau een goede sociale regeling af te spreken zijn tot nu toe mislukt.

Winst schrapen
Tijdens een overleg met de directie van KondorWessels kregen de bonden ijskoud te horen dat ‘het niet de bedoeling is dat er onderhandeld wordt over de inhoud van de sociale regeling’. FNV Bouw stelt grote vraagtekens bij de ontslagen bij VolkerWessels. Het concern roomt winsten van de dochterbedrijven stelselmatig af en schraapte zo vorig jaar 80 miljoen euro winst bij elkaar.

Bonden voeren vandaag aktie voor de poort van KondorWessels en adviseren werknemers om niets te tekenen en nergens mee akkoord te gaan.

Publicatiedatum: 20-08-2012Reacties

Waar is de COR nu het spannend is? De CEO ruilt VW in voor Imtech terwijl hij het toch zo goed voor heeft voor VW!?? Is medezeggenschap bij VW een farce of stelt het toch iets voor? Laat de hardwerkende bouwvakker zien en horen dat een ondernemingsraad meer doet dat ja en amen zeggen! Kom op, jullie kunnen het maar ik betwijfel of jullie voldoende lef hebben.

23 aug 12 21:54 | medezeggenschapper in ruste

Niets tekenen,ga niet akkoord,altijd naar de rechter niet bang zijn.Alleen tekenen als je VOLKER WESSELS op de zwarte lijst wilt hebben waar iedere aannemer op zou moeten staan die een scheve schaats rijd.Nu het ff minder is en er niet gefraudeerd kan worden moeten de harde werkers het ontgelden,foei foei foei

23 aug 12 10:14 | versleten metselaar 62 jaar

Echt schandilig. Een oproep aan de leden en werknemers van Volker Wessels bedrijven; teken niets en ga nergens mee akkoord. Wellicht dat een gang naar de rechter u toch een veel hogere vergoeding kan opleveren! Er zijn voorbeelden!!

20 aug 12 17:00 | Rob van Gemert

 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen
Belastingservice