FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 ‘Laf om in vakantie failliet te gaan’ 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

‘Laf om in vakantie failliet te gaan’

Terug naar het overzicht

Gisteren werd bouwbedrijf Heijnen uit Emmen, terwijl de vakantie in Noord net is begonnen, op eigen verzoek failliet verklaard.

Daarmee komen ongeveer zestig mensen zonder werk. FNV Bouw vindt de houding van de werkgever laf. Joukien Haan, regiobestuurder Noord bij FNV Bouw: “Mensen worden door de werkgever 'uitgezwaaid' voor de vakantie, met goede wensen als ‘geniet, doe even lekker rustig aan en tot over een paar weken’. En terwijl zij dat doen, vraagt de werkgever zijn faillissement aan.”

Opmerkelijk moment
Haan spreek van een opmerkelijk moment. “In de bouwvak gebeurt er doorgaans niet zoveel wat niet te voorzien is: als je je liquiditeitsprognose op orde hebt, weet je hoe je ervoor staat. Deze werkgever wist dat zéker voor de vakantie al, hij had enkele maanden achterstand bij het Tijdspaarfonds en nu ook enkele weken loonachterstand. Werknemers zijn terecht boos: zij hadden géén idee!”

Laf
In het Dagblad van het Noorden zegt de curator dat er 'best wel wat voor te zeggen is om het zo te doen'. Joukien Haan zegt maar één ding te kunnen bedenken: “Je werknemers zijn op vakantie, geven geld uit dat intussen niet binnenkomt en zien bij thuiskomst wel dat ze geen werk meer hebben - niets aan te doen, het bedrijf is failliet. Dan hoef je als werkgever niets meer uit te leggen. Dat noem ik laf!”

Publicatiedatum: 01-08-2012Reacties

Het is niet netjes om juist een faillissement te laten uitspreken terwijl de vakantie voor de deur staat dan moet men dat voor of nadien de vakantie aanvragen maar niet in de vakantie dat is niet netjes ten opzichte de werknemers zo ga je niet met je personeel om.

08 aug 12 16:29 | S.Simens

 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen
Belastingservice