FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Presentatie gidsen Duurzaam Meedoen 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Presentatie gidsen Duurzaam Meedoen

Terug naar het overzicht

De Gids Duurzaam Inzetbare Medewerkers en de Gids Het Nieuwe Werken  zijn ‘live’. De presentatie vond plaats tijdens een inspiratiesessie Duurzaam Meedoen op maandag 4 juni 2012 in Zwolle. Mensen uit de corporatiebranche konden daar direct inspiratie opdoen voor de eigen organisatie. Ook werden ervaringen gedeeld met collega’s. De gidsen zijn bedoeld voor directies, P&O-ers en OR-vertegenwoordigers van woningcorporaties.

Sector in beweging
Het project Duurzaam Meedoen is een initiatief tegen de achtergrond van een sector die behoorlijk in beweging is. Het project Duurzaam Meedoen biedt de sector met de gidsen een praktisch instrument om aan de slag te gaan met deze ontwikkelingen binnen de woningcorporaties.

Project Duurzaam Meedoen
Het project Duurzaam Meedoen is een initiatief van de sociale partners in de woningcorporatiesbranche: FNV Woondiensten,  CNV Woondiensten, De Unie en Aedes vereniging van woningcorporaties.

Achtergrond
Schaalvergroting en het digitale tijdperk stellen andere eisen aan medewerkers en de organisatie van het werk. In de cao zijn afspraken gemaakt om de branche impulsen te geven en te stimuleren om aan de slag te gaan met Het Nieuwe Werken en Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers. Deze afspraken zijn geconcretiseerd in het project Duurzaam Meedoen. De praktische gidsen zijn ontwikkeld in klankbordgroepen, samen met vertegenwoordigers uit de branche. Bovendien zijn vijf woningcorporaties in een zogenaamde ‘proeftuin’ gestart om praktisch aan de slag te gaan met één van de gidsen. De  eerste resultaten hiervan worden in het najaar gepresenteerd op twee vervolgsessies. Ook kunnen corporaties in het najaar workshops op maat volgen over één van de twee gidsen.

Download hier de Gids Duurzaam Inzetbare Medewerkers
Download hier de Gids Het Nieuwe Werken

Publicatiedatum: 04-06-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen