FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Strijd om goed werk bij VolkerStevin barst los 

Strijd om goed werk bij VolkerStevin barst los

Terug naar het overzicht

De Ondernemingsraad van VolkerStevin Materieel sluit zonder overleg met de eigen achterban, de werknemers van VolkerStevin Materieel, en zonder overleg met de vakbonden een ’sociale’ regeling met de directeur van dit bouwbedrijf, Jaap de Jong.

Zowel de ondernemingsraad als de directie willen de inhoud van de ‘sociale’ regeling niet hij met de vakbonden delen. FNV Bouw, FNV Bondgenoten en Het Zwarte Corps (HZC) staan zij aan zij in dit verhaal. De deal tussen de OR en de directie is in het geheim gemaakt.

De bonden hadden de ‘sociale’ regeling afgewezen omdat er geen reële schadeloosstelling in zat voor werknemers die zouden moeten worden afgevloeid. Ook ontbreken er in het plan een fatsoenlijke werk-naar-werk-regeling en scholingsmogelijkheden.

Hart vasthouden
De vakbonden houden hun hart vast voor de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers van VolkerStevin Materieel!

De vakbonden menen dat er in de deal die er nu ligt, nog steeds een veel te magere schadeloosstelling zit en dat er nog steeds geen enkele aandacht is voor een fatsoenlijke werk-naar-werk-regeling voor de medewerkers die nu nog bij het bedrijf blijven werken.

De bonden hebben de indruk dat hier op de achtergrond meespeelt, dat de directeur nog even snel iets wil regelendeal voordat hij zelf vertrekt naar een riante baan bij de firma Van den Noort.

Schandalig
Het is schandalig dat een VolkerWessels-dochter niet bereid is een rechtvaardig sociaal plan af te sluiten, terwijl VolkerStevin Materieel en het concern VolkerWessels beiden vorig behoorlijke winsten hebben geboekt. De winsten van Volker Stevin Materieel zijn vorig naar moeder gesluisd. Daardoor bestaat het vermoeden van een leegzuig- of sterfhuisconstructie.

Publicatiedatum: 12-07-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen