FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 VolkerWessels reorganiseert met botte bijl 

De spelregels

FNV Bouw stelt het zeer op prijs als u een reactie achterlaat. Er gelden echter wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - niet te publiceren omdat er:

  • commerciële boodschappen in staan
  • scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan
  • herhalingen van reacties in staan
  • zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuwsbericht

Beperk u tot de kern; u kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

VolkerWessels reorganiseert met botte bijl

Terug naar het overzicht

In de afgelopen maanden krijgt FNV Bouw steeds meer signalen dat er gereorganiseerd moet worden bij VolkerWessels bedrijven. FNV Bouw is zeer verbolgen over de manier waarop sommige VolkerWessels bedrijven daarbij met medewerkers omgaan.

Onderaan dit bericht een petitie die werknemers bij VolkerWessels-bedrijven kunnen tekenen en opsturen!

Het VolkerWessels-concern heeft een groot vermogen. Het concern investeert in werkmaatschappijen, maar de werkmaatschappijen dragen hun winst af aan het concern. Het concern heeft vorig jaar 81 miljoen euro winst gemaakt en de schuldenpositie flink terug kunnen schroeven. VolkerWessels heeft een stevige positie.

Trajecten
Er lopen op dit moment diverse reorganisatietrajecten bij een aantal werkmaatschappijen. We signaleren dat deze trajecten niet altijd goed verlopen. Directies bieden soms veel te lage ontslagvergoedingen aan en geven onvolledige informatie. Ze zetten ondernemingsraden onder druk om een sociaal plan af te sluiten. Daarbij worden de bonden soms buiten de deur gehouden. Bij veel van deze reorganisaties is het bedrijf Ros Managementregie ingeschakeld, die neemt in een aantal gevallen de regie volledig over.

Het lijkt erop dat er bij de werkmaatschappijen te weinig geld over is voor een goed sociaal plan. Bonden vinden daarom dat het concern, gezien de bovenstaande cijfers, moet bijdragen aan een fatsoenlijk sociaal plan voor medewerkers.

De bonden hebben contact gezocht met het concern VolkerWessels. Aanvankelijk leek er ruimte voor goede afspraken, maar een vervolggesprek op maandag 18 juni jl. leidde niet tot overeenstemming. Het aanbod van VolkerWessels voor ontslag bij reorganisatie was 0,6 maal de kantonrechtersformule. En dat is dan inclusief alle trajecten met betrekking tot mobiliteit, begeleiding van werk naar werk, outplacement en scholing. Gezien de financiële situatie van het concern vinden alle bonden dat 0,6 een veel te laag aanbod is.

Petitie
FNV Bouw heeft de leden die bij VolkerWessels bedrijven werken, een brief toegestuurd met uitleg over de situatie. Ook is er een pamflet naar de regio's gestuurd.

Werknemers kunnen een petitie tekenen die wordt verzameld door FNV Bouw. Deze petitie is ook hier te downloaden (pdf). Bent u werkzaam bij een VolkerWessels bedrijf, dan kunt u deze samen met uw collega’s  tekenen en – ongefrankeerd! - opsturen naar:

FNV Bouw
Antwoordnummer 13
3440 VB Woerden

FNV Bouw roept werknemers van VolkerWessels bedrijven op om bij een dreigende reorganisatie te bellen met de FNV Bouw helpdesk op 0900- 368 2689.

Lees hier het pamflet over de situatie bij VolkerWessels.

 

Publicatiedatum: 05-07-2012 

Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen
Belastingservice