FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 John Kerstens 

John Kerstens 

John Kerstens    De rol van bemiddelaar is John Kerstens op het lijf geschreven, schreef het Financieel Dagblad in augustus 2011. Als voorzitter van FNV Bouw kiest hij er vaak voor om tegenstellingen te overbruggen en kibbelende partijen bijeen te brengen. Bijvoorbeeld in de recente discussie over het pensioenakkoord tussen de sociale partners en de overheid. Daarin streefde hij niet alleen naar de best mogelijke afspraken voor zijn achterban, maar ook voor een FNV die eensgezind die afspraken zou onderschrijven.

Voordat John Kerstens (Zegge, 1965) aantrad als voorzitter van FNV Bouw in juli 2009, doorliep hij veel functies binnen de vakbeweging. Na zijn rechtenstudie werd hij juridisch adviseur bij de toenmalige dienstplichtigenbond VVDM. In 1991 trad hij eerst als jurist in dienst bij de Kappersbond en later als landelijk bestuurder bij de Spoorwegvakbond FSV. In 1997 stapte hij over naar FNV Bouw, waar hij aanvankelijk beleidsmedewerker was en daarna regiobestuurder. In 2003 kwam hij in het bondsbestuur als vicevoorzitter tot hij medio 2009 Dick van Haaster opvolgde als voorzitter.  

Naast voorzitter van FNV Bouw is Kerstens voorzitter van het pensioenfonds voor de bouw (BPF Bouw), voorzitter van de bouwpoot van de Europese bouw- en houtbond EFBH en lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis, specialist in inkomenszekerheid en pensioenaanvullingen.   

Toen John Kerstens voorzitter werd, deed ook de economische crisis zijn intrede in de bouw. Het laatcyclische karakter van de sector vertraagde de tegenspoed, maar het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) voorspelde al in een vroeg stadium 50 duizend ontslagen. Onder leiding van Kerstens zijn de ambities van FNV Bouw hoog: ervoor zorgen dat de 50.000 banen die verloren gaan door de crisis niet leiden tot evenzoveel ontslagen. FNV Bouw heeft zich daarom hard gemaakt voor een breed pakket aan crisismaatregelen met daarin de deeltijd-WW, een scholingspakket ter waarde van 65 miljoen euro in de vorm van het project ‘Bouw door, leer verder’, de crisis- en herstelwet en een aanpassing van de Wet Melding Collectief Ontslag.

John Kerstens is getrouwd en heeft een dochter.

 

Twitter John Kerstens

   

Blog John Kerstens

 

Videoblog John Kerstens

 

Foto's John Kerstens

 

Publicatiedatum: 30-01-2012