FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Zo werken we bij FNV Bouw 

Zo werken we bij FNV Bouw 

Hoe werken we bij FNV Bouw? Daar hebben we zes kernwaarden voor geformuleerd. Deze zijn een leidraad in ons werk. Zo gaan we met elkaar om. Zowel met collega’s als met leden. Herken je je in deze kernwaarden?

Professionaliteit
Je neemt geen genoegen met minder dan perfect werk en die hoge eisen stel je ook aan anderen. Als een ander kritiek op je heeft, kijk je wat je daarmee kunt doen om beter te worden. Als iets mis gaat neem jij je verantwoordelijkheid. Je leert graag iets nieuws, als dat iets toevoegt aan je kennis en werkervaring.

Betrouwbaarheid
Je houdt je aan je afspraken en je gaat respectvol met anderen om. Collega’s kunnen op jou rekenen. Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie en bent altijd eerlijk. Kortom, collega’s staan bij jou nooit voor verrassingen.

Resultaatgericht
Je werkt graag aan concrete doelen en je zet je tot het uiterste in om die doelen ook te halen. Bij je werk vraag je je regelmatig af of je nog op de juiste weg bent en wat de toegevoegde waarde is. Als het even tegenzit geef je niet op, maar loop je een stap harder om toch je doel te bereiken. Dus is er een lastige klus te klaren? Dan zorg jij ervoor dat het in orde komt.

Veranderingsbereid
Jij houdt niet vast aan gewoonten en tradities. Veranderingen en nieuwe situaties bekijk jij met een open en nieuwsgierige blik. Je kunt een nieuwe werkwijze makkelijk integreren in je bestaande werk. Je oppert zelf ook regelmatig ideeën die positief zijn voor de organisatie. Bij jou geen hakken in het zand, maar juist de blik vooruit!

Samenwerkingsgezind
Je bent geïnteresseerd in anderen en bent betrokken bij het werk van je collega’s. Je kunt je eigen belang opzijschuiven voor het groepsbelang. Ook al ben je het niet eens met een ander, dan nog kun jij op een positieve en respectvolle manier samenwerken. Jij bent een waardevolle speler in elk team!

Transparantie
Je kunt goed aan anderen duidelijk maken wat je doet en wat je hebt bereikt. Je houdt geen informatie achter. Je zegt waar het op staat, ook als je weet dat jouw mening niet is wat anderen willen horen. Bij jou geen geheime agenda’s of politieke spelletjes, maar helderheid en duidelijkheid!

Welke kernwaarde gebruik jij het meeste in jouw werk? Doe de test (pdf).

Publicatiedatum: 11-05-2011Zoek vacature
FNV Bouw vacatures bij u in de buurt ...
Uw postcode: