Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

8 reacties

Ans schreef op 19-05-2015
Ik krijg niet het idee dat het advies positief uitpakt voor de werknemers. Al jaren geen loonsverhoging gehad en nu zou het een matige loonsverhoging moeten worden. De FNV trekt waarschijnlijk aan het kortste eind.
Rob Wels schreef op 18-05-2015
Ik vind dat de vakbond zich echt hard moet maken om de vroegpensioenregeling zo te laten, conform afspraken tussen werkgevers en werknemers. De afspraak eindigt immers in 2020. Dit blijkt nu ook uit advies van verkenner, de heer Ruud Vreeman. Werknemers hebben hier naar toe gewerkt/uitgekeken en 60 plussers kunnen dit niet meer repareren. Wel heel wrang als dit vlak voor de finish afgebouwd zou worden. FNV zet je hier voor in!
Chan Thakoerdin schreef op 18-05-2015
Ik hoop dat de uitkomst zal worden dat de VPL gewoon in stand zal blijven tot 2020, want dit is een afspraak tussen werkgever en werknemer. Hier mag eigenlijk niets aan veranderen tot 2020. Zoals elk jaar moet de premie verhoogd worden en niet verlagen zoals dat nu gebeurd. Zelf wordt ik volgend jaar 65. Ik hoop niet dat als er onderhandeld gaat worden over de VPL dat de korting niet met terugwerkende kracht dit jaar en volgend jaar zal worden. Ik ben volgend jaar 37 jaar in dienst. Succes
P.R. van der Veer schreef op 14-05-2015
Ik lees helemaal niets over het werkgeversdeel van de pensioenbijdrage die per 1 januari 2015 is verlaagd. Door veel werkgevers buiten onze branche wordt dat ingezet voor een bijstelling van het salaris. Recent nog bij de rijksambtenaren na een rechtszaak en Kamervragen. In de sector Woondiensten blijft dat tot nog toe bij de werkgever. Hoe zit dat?
k. van der berg schreef op 14-05-2015
Die afbouw van de VPL stoort mij in hoge mate. Jarenlang betalen en dan met een paar grote stappen afbouwen naar 0. Als je 30 bent kan je een en ander zelf nog repareren. Niet meer als je pas zestig bent geworden. Ik vind dat de afbouwregeling pas met ingang van een bepaalde leeftijd moet ingaan, bijvoorbeeld na geboortjejaar 1960 Ben meteen geen lid meer van de bond als ze dit toestaan. Hoop dat de bond strategische acties gaat voorbereiden Dit kan en mag niet gebeuren
J. van der Vlist schreef op 13-05-2015
Ziet er uit als de bekende nachtkaars v.w.b. de actiebereidheid. Deze aanbevelingen zullen voor Aedes ongetwijfeld niet als acceptabel worden beschouwd. Eerder als vertrekpunt voor tegenpartij. Aedes zal blijven aansturen op wederom een 0 loonstijging. Treurig dat mijn vakbond de indruk geeft op voorhand al afscheid te willen nemen van een rechtvaardige (bescheiden) beloning voor medewerkers in de corporatiesector.
Marcel Krijger schreef op 13-05-2015
Eerst maar 'onafhankelijk' onderzoek naar marktconformiteit van loongebouw en salarisschalen. De 'eigen' benchmark van Aedes werd door de onderzoeker terecht al van veel kanttekeningen voorzien. Aedes reageert terughoudend op het advies van de verkenner. Nu pas salarisgegevens van leden opvragen voor de CAO-rekentool is pas echt een brevet van onvermogen. Is deze branchevereniging belangenbehartiger van bestuurders of ook van betrokken en competent personeel? Word wakker en neem ons serieus!
Bert Tervoort schreef op 12-05-2015
Ik hoop dat de uitkomst zal worden dat de VPL gewoon in stand zal blijven tot 2020 zelf wordt ik volgend jaar 65 . Ik hoop niet dat als er onderhandeld gaat worden over de VPL dat de korting niet met terugwerkende kracht dit jaar zal worden want dan zal er de pleuris uitbreken onder de trouwe vakbondsleden zoals ik al 37 jaar
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder