Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

8 reacties

F.R. de Wit schreef op 26-11-2014
Ik denk dat het een goede zaak zou zijn dat extra flex-pensioen alleen vervalt bij ontslag op staande voet. Dit bevordert ook de doorstroming in de sector. Indien dit niet kan worden overeengekomen dan dient dit te worden overeengekomen indien er een akkoord zou komen welke leidt tot een aanpassing in de hoogte van het extra flex-pensioen.
J. van der Vlist schreef op 20-11-2014
Jammer dat al niet de actiebereidheid onder de leden werd gepeild (ga er vanuit dat dit nu wel gebeurt?). Vertraging van Aedes heeft zo volledig effect. Blijf nu vasthouden aan STRUCTURELE loonstijging. De besparing bij een eenmalige uitkering verdwijnt anders toch zo in de zakken van de WNT'ers. Die van de werknemers blijven (na een eenmalige uitspatting) weer net zo leeg als daarvoor.
Lieuwe schreef op 20-11-2014
Helemaal met Bert eens, samen Bert onderhandelaars gesteund en kritisch bevraagd, reactie van Aedes waanzinnig. Huurverhogingen goed voor structurele verbetering van mensen buiten de CAO. Verhuurdersheffing moet betaald worden door minder personeel, dus meer werk, en 10% verlaging loongebouw. Niet te begrijpen!!
Gerrit Vos schreef op 19-11-2014
Ik ben sinds gisteren, na 35 jaar werken in corporatie sector lid van de FNV. Waarom? Jaren lang hadden we een goed CAO, de laatste jaren moest er steeds door de werknemers iets ingeleverd worden. Volgens mij is nu de maat vol. Ik begrijp dat de organisatiekosten omlaag moeten maar er wordt steeds meer van de personeelsleden verwacht meer werk met minder mensen, Is dan een beperkte salarisverhoging niet terecht?? We vragen niet het onderste uit de kan , wel erkenning voor ons werk.
Bert Maatman schreef op 19-11-2014
Als lid van de onderhandelingsdelegatie(kaderlid) wil ik toch even reageren. Richard Thijssen: “De FNV kan mij niet uitleggen dat er ieder jaar achteraf een CAO afgesloten wordt. Is dit een goede belangenbehartiging?” Was het maar zo eenvoudig. Voor het maken van afspraken en het afsluiten van een Cao heb je twee partijen nodig. Het maken van afspraken met Aedes gaat steeds moeizamer. We doen onze uiterste best een goede cao af te spreken. Aedes wil alleen maar afbreken.
CC Kuiper schreef op 19-11-2014
Ik sluit mij aan bij Richard. De FNV is samen met Aedes verantwoordelijk voor het tijdig starten van de CAO-onderhandeling. Al veel jaren is het niet gelukt om voor afloop CAO een nieuwe CAO af te sluiten. V.w.b.t het onderzoek naar salarissen: het gestelde dat corporatiemdw's 10% meer verdienen dan 'gebruikelijk' kan misschien bruto (deels) juist zijn, netto is het verschil veel minder. De idioot hoge pensioenpremie ligt daaraan ten grondslag. SPW moet haar kosten eens onder de loep nemen.
Richard Thijssen schreef op 18-11-2014
Niet alleen Aedes maar ook de FNV maakt er potje van. De FNV kan mij niet uitleggen dat er ieder jaar achteraf een CAO afgesloten wordt. Is dit een goede belangenbehartiging? Zou het kunnen dat er daarom steeds minder werknemers lid van de FNV zijn? De communicatie van de FNV naar de leden is wat mij betreft ook onvoldoende.
o.willemse schreef op 18-11-2014
laten we top van grote copartie een salaris onder de norm van de minister geven en de kleinere een verdeelsleutel van vhe En laat de raad van bestuur ook een normale vergoeding krijgen want dit zijn in het algemeen ook forse vergoeding
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder