Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

46 reacties

Verstraeten schreef op 02-05-2017
Gewoon keihard aktie voeren zoals na de jaren 30-40 mijn grootouders hebben hun leven toen ervoor gegeven
Verstraeten schreef op 02-05-2017
er zou eens wat radicaler opgetreden moeten worden door de bond de laatste jaren is er alleen maar afgebroken wat onze voorvaderen hebben bereikt ik kan niet eens fatsoenlijk een huis kopen en alleen al de huur is al meer als een derde van mijn loon waarom wordt er niet meer gestreden voor goede zaken onze zaken alle prijzen gaan omhoog maar niet ons inkomen waarom wordt er zoveel onderscheid gemaakt ons werk is zeker zo belangrijk en verantwoordelijk als een artst of advocaat of minister
Gerard van der Flaas schreef op 10-03-2017
Beste bond, waarom een 1% schamele loonsverhoging? Dit vind ik echt een zoethoudertje. Wat stelt dit toch voor? Ik heb mijn loonstroken van 2016 bekeken en wat valt me op? Dat we bruto omhoog gegaan zijn en netto naar beneden..en flink ook. Eind 2016 100 euro netto minder per 4 weken tegen begin 2016. Hoe is dit mogelijk? Als jullie lonen verhogen...doe het dan goed.
Gerard van der Flaas schreef op 02-03-2017
1% erbij....is netto bijna niets.Ik vind het heel mager. Opzegtermijn met 4 weken inkorten lijkt mij ook niet zo handig. Dat doet de werkgever de das niet om. Twee jaar loondoorbetaling door de werkgever als je ziek bent ...daarvoor zou een vangnet nodig zijn vanuit de overheid. Ik zou ook geen werknemer aannemen als ik vantevoren weet dat ik bij ziekte 2 jaar loon moet doorbetalen.
Henk schreef op 02-03-2017
Waar iedereen niet bij stil staat is dat dadelijk de WAO vol loopt want 50 jaar in de bouw red niemand. ban zelf 57 40 jaar dienstverband en twee versleten knieen. en mag nog 10 jaar .Een aantal jaren geleden was de uitspraak we gaan wat doen aan de zware beroepen nou het moet nog komen. Zie Wim kok nog voorop lopen bij een staking met spandoek een paar jaar later breekt hij zelf de boel af in den haag en zo zijn er meer. Resultaat bijna geen PvdA meer ook geen ziel meer voor de werkende.
Henk schreef op 02-03-2017
Waar iedereen niet bij stil staat is dat dadelijk de WAO vol loopt want 50 jaar in de bouw red niemand. ban zelf 57 40 jaar dienstverband en twee versleten knieen. en mag nog 10 jaar .Een aantal jaren geleden was de uitspraak we gaan wat doen aan de zware beroepen nou het moet nog komen. Zie Wim kok nog voorop lopen bij een staking met spandoek een paar jaar later breekt hij zelf de boel af in den haag en zo zijn er meer. Resultaat bijna geen PvdA meer ook geen ziel meer voor de werkende.
henk schreef op 02-03-2017
Lees hier blij met het resultaat nou zo blij word ik niet van 1% Na jaren van alleen maar inleveren. Als voorbeeld de VUT reisuren versoberd km vergoeding vorstverlet vakantie bonnen enz enz .VIND JE HET DAN NOG RAAR DAT DIT LEDEN KOST . Ik in ieder geval niet. heb uit protest al een keer de bond op gezegd was toch 27 jaar lid. Nu weer aangemeld en mijn lid jaren kwijt geeft niks maar ben het zeker niet eens met de werkwijze van de fnv. Ga vooral zo door Henk
Sjack Rovers schreef op 02-03-2017
Ik ben blij met het resultaat. We kunnen allemaal we lopen roepen. Maar als wij vragen kom in actie dan sta je met een handjevol mensen. Als je iets wilt moet je bereid zijn om je nek uit te steken. En dat gebeurd niet. We hebben nu dit jaar mooi de tijd om ideeën voor volgend jaar uit te werken De campagne vecht voor je recht is een mooi begin. En 1 mei meld je aan. Of zijn deze twee dingen al te veel gevraagd. Als je iets wilt zul je er voor moeten vechten en dat kan alleen als we allemaal m
ruud knapen schreef op 01-03-2017
Als het aan mij lag ging de hele fnv op de schop wat een lachertje die cao net of jullie met de werkgevers meeleven
j.distelvelt schreef op 01-03-2017
Alex de wit als je werkt als commercieel medewerker kom je niet veel buiten en met u baan zal je ook wel genoeg verdienen maar vergelijk het eens met een bouwvakker
R BLOK schreef op 25-02-2017
Waneer komt er is een uitspraak over zwaare beroeppen. Zit zelf met rug en schouder broblemen nual 42jaar in bouw . Dit hou je niet vol tot 67.Hier moet nodig wat aan gedaan worden .Ben niet voor niets lid van jullie. Hoop dat dit in de cao onderhandelingen een punt is die hoog op de agenda staat. En zo zijn er veel bij ons op de bouw .DUS doe er iets aan. Groeten een versleten bouwvakker.
Martin Koehl schreef op 22-02-2017
Waarom doen jullie niks aan de uitzendbureaus die het bouwcao niet na leven en aannemers die deze uitzendbureaus inhuren. Zo kunnen ze mooi het Cao ontduiken.
Gerard van der Flaas schreef op 15-02-2017
Beste Alex, het is alsof ik een werkgever hoor praten...
Alex de wit schreef op 14-02-2017
We verdienen al genoeg. Eerst maar eens wat productiever worden. Dat geklaag altijd van mijn collega's. Dat noem ik verwend.
J. de Wit schreef op 14-02-2017
2e variant, Graag 10 procent erbij + een bounty
Gerrie schreef op 14-02-2017
Ik zou kiezen voor de tweede korte variant. Graag met spoed een enorme loonsverhoging in één keer. Ik zit zelf dan aan 5% te denken. En dit niet in gedeelten maar dan in één keer 5 % erbij.
T. van der Veen schreef op 14-02-2017
Ik ga voor de tweede variant. Zo snel mogelijk een fikse loonsverhoging, het liefst binnen een paar weken!!! De laatste jaren hebben we alleen kleine belachelijke verhogingen gekregen. Hier kunnen we helemaal niks mee. Maandelijks gaan we er helemaal niks op vooruit. Wij als jongen mensen willen ook graag een toekomst opbouwen, maar dat gaat met deze lage lonen niet lukken!
Stoelwinder schreef op 12-02-2017
Nu blijkt dat het goed gaat met economie, bouw, zien we ons er niet als vanzelfsprekend op vooruitgaan, terwijl het tegendeel altijd heel gemakkelijk op ons bordje wordt neergelegd, geen korte klap met de werkgever. AOW leeftijd terug naar 65. Over de laatste jaren, van 2008 tot nu 10 jaar: 10 x 3,5% verhoging. En wat ooit door de regering uit de pensioenpot is gehaald, moet met rente terug gestort worden. Is uitgesteld loon. Werkgever profiteert hier ook van. Anders kon ik eerder stoppen.
Van der Steeg schreef op 12-02-2017
Korte klap loonsverhoging en eerder stoppen met werken. Dus AOW terug naar 63 jaar. Werk al 47 jaar in de bouw.
Gerard van der Flaas schreef op 12-02-2017
Dan ga ik niet riskeren om een boete te krijgen. Dan kan iedere werknemer zeggen dat hij er niet in gaat staan werken. Nu staat er in de CAO dat je het werk mag verlaten onder bepaalde voorwaarden. Er zou moeten staan dat je het werk moet verlaten bij diezelfde omstandigheden.
Gerard van der Flaas schreef op 12-02-2017
Even terugkomen op vorige bericht. Loonsverhoging van 5 %.. Werkgever doet alsof zijn neus bloedt wanneer het sneeuwt of wanneer de gevoelstemperatuur lager is dan -6. Gewoon werken buiten werken. Collega's zijn zo mak als een lammetje. Die vorstverlet regeling zou anders aangepakt moeten worden. In goed overleg met de werkgever werkt niet. Er moet gewoon een boete komen wanneer er gewerkt wordt in de sneeuw, ijzel of vorst. Boete voor de arbeider en het dubbele voor de werkgever.
Gerard van der Flaas schreef op 12-02-2017
Overigens lang geleden dat er reacties geplaatst kunnen worden. Ik word dit jaar 51 en begin al te merken dat 8 uren werken per dag al veel is. Zes uren werken per dag zou al genoeg zijn...dan wel met behoud van loon. Ik ben genoodzaakt om een fitnessabonnement te nemen om het nog enige jaren vol te houden. En loonsverhoging...2.5 % dit jaar er bij lijkt me geen overbodige luxe.
Lambert schreef op 11-02-2017
Alle mensen welke 45 jaar hebben moeten de mogelijk heid hebben om te stoppen. Zeker in de lichamelijk zware beroepen. Laat ze anders uit den Haag maar eens een paar maanden meelopen en zeker met dit week en in hartje zomer. Dan piepen ze wel anders & begrijpen ze het misschien. Na die leeftijd moet er een vrije keuze zijn voor de mensen die nog willen. Ditgeldt ook voor de geestelijk zwar beroepen. Stel hier een onderzoek naar in en leg deze beroepen vast op een lijst welke periodiek evalueren
Lambert schreef op 11-02-2017
Legaliseren die buitenlandse werknemers zodat ook deze voor een normaal loon hier kunnen weken en niet zoals nu uitgebuit worden. Verder alle ZZP ers welke veRkapte zelfstandige zijn laat deze stoppen en weer gewoon in loondienst gaan of zich bij ons aansluiten maar zich niet laten uitbuiten/gebruiken, zodat de markt voor alle bouwvakkers weer normaal gaat worden en we allen niet uitgebuit worden door de werkgevers. Enkel dan kunnen we een vuist richting de werkgevers maken en eisen stellen.
Lambert schreef op 11-02-2017
Ik ga voor de korte klap. Hierin geëist een fikse loonsverhoging van minimaal de inhaalslag van de laatste jaren inclusief de inflatie. Dwz minimaal 3,5% voor de laatste 6 jaar = 21 %. + 3,5% voor 2017. En nu niet zielig doen door de werkgevers, deze hebben in de goede jaren ook onbeschoft veel verdiend waar de man op de werkvloer niets van merkte. En ja je supergrote auto, huis en wat overbodige luxe inleveren is voor hen ook niet erg. Dit moet de gewone werkman ook, zeker bij ontslag. SUCCES
Frank Behrens schreef op 11-02-2017
Beter nu een korte klap om de rust te bewaren en er in redelijkheid een op de toekomst gerichte CAO tot stand kan komen.
Ed schreef op 10-02-2017
Een korte klap. Dit houdt in dat we een cao 2017 afspreken met beperkte inhoudelijke veranderingen, inclusief een loonsverhoging. Wat valt er dan onder , beperkte inhoudelijke veranderingen..... goede of slechte
G.J. Weber schreef op 10-02-2017
Ik werk nu bijna 48 jaar in de hout en bouw hoek en moet nog 29 maanden. Dat beslissende partijen het arbeidsverleden niet mee nemen is schandalig. Dus FNV, je weet wat er speelt en laat Lodewijk, Hellejetta en de opvolgers je tanden zien. Want alleen roepen "Er is geen geld" is me gewoon te makkelijk.
Jb vos schreef op 10-02-2017
Ga voor de kortste klap..Werk nu al 43 jaar. En steeds voor dezelfde werkgever en zoals het nu lijkt moet ik mijn 50 jaar vol maken. Zijn er nu geen mensen die inzien dat dit onmogelijk is. Dus bonden maak jullie er eens hard voor!!!!!. Met vriendelijke groet, JB. VOS
Henk schreef op 10-02-2017
Korte klap met ruime loonsverhoging en met de 65 AOW. Optie voor vrijwillig doorwerken na de 65.
walter schreef op 10-02-2017
Loonsverhoging staat wat mij betreft voorop. De korte versie dus.
Lp van Helvert schreef op 09-02-2017
Ik werk nu twee jaar als uitzendkracht geen recht op vorstverlet bij de ww hoef je ook niet aan te kloppen want je krijgt niks vaste baan krijg ik ook niet ben bijna zestig
R.Slingerland schreef op 09-02-2017
Ga voor loonsverhoging en eerder stoppen met werken 45 jaar bouw is lang zat.
cor heeren schreef op 09-02-2017
Nu ben ik 59 altijd zwaar werk gedaan Heb slechts twee versleten knieën,elleboog ,een hernia en ook heb ook nog een keer een hartstilstand gehad Kunnen jullie niet zorgen dat wij op een redelijke leeftijdsgrens erin kunnen stappen ? Geef de jeugd de kans
Piet schreef op 09-02-2017
Eerst een echte loonsverhoging. Ik werk nu 47 jaar in de bouw en mag nog niet met pensioen. 47 jaar moet toch genoeg zijn en dat voor die grijpstuiver. Hoe wil je een jongere de bouw in krijgen?
h.bartels schreef op 09-02-2017
2de variant. Een flinke loonsverhoging. Het zware werk (zeker in de winter moet beter worden beloond) Met dit loon gaan de jongeren nog liever in een metaalfabriekje werken, lekker warm en de koffie bij de hand. Verder moet je na 44 jaar met pensioen kunnen gaan, anders kan je ze op hun 67 meteen op de kruiwagen laden en bij het bejaardtehuis af zetten. De meeste ouderen zijn al vanaf hun 16/17 jaar in de bouw aan het werk.
alex le maitre schreef op 09-02-2017
We gaan voor de korte versie. Zsm loonsverhoging, en eerder met pensioen !
H.de Gans schreef op 09-02-2017
Ga voor de korte klap met loonsverhoging die iets opleverd. AOW na 45 jaar werken.
J van Waardenburg schreef op 09-02-2017
Voor de korte klap en met pensioen met je 60 ste . Maak plaats voor de jeugd en stimuleer dat de jeugd weer in de bouw wil werken. Zoals de verhoudingen nu liggen is het niet goed.
jan schreef op 09-02-2017
het word eens tijd dat de bonden eens harder optreden. loonsverhoging, pensioenleeftijd weer naar beneden. anders kunnen we beter het lidmaatschap van de bond opzeggen. wat word er nog geregeld door de bond ? heel weinig. netto gaan we er de laatste jaren steeds op achter uit. heel minimale loonsverhoging en alles word wel steeds duurder.
Hugo Moerman schreef op 09-02-2017
Voor korte klap zou ik voor kiezen. Maak je hard voor een 60 jarige uittreding.
F Verschuren schreef op 09-02-2017
Voor mij is de tweede variant aantrekkelijk. Denk ik. Je kun misschien wel bij de eerste variant goede afspraken maken, maar veranderingen gaan in deze tijd heel snel. En zeker met deze regering. Het zal dan jammer zijn dat de cao dan vastgelegd is voor een langere tijd, en dan niet meer voldoet aan de wensen van de werkmensen. Je moet altijd kunnen inspringen.
phwt willems schreef op 09-02-2017
de korte klap zou ik voor kiezen En wat betrefd de aow leeftijd zou ik hopen dat de politiek het aantal werkjaren zou nemen als leidraad Want de zware beroepen beginnen meestal jong BV 44 jaar werken dan aow Die laat gaat werken ook later aow
A busweiler schreef op 09-02-2017
Maak je hard voor een 60 jarige uittreding minig bouwvakker houdt het niet vol dit is belangrijker dan loonsverhoging
Arie versendaal schreef op 09-02-2017
Goedendag ik hoop wel dat jullie toch wel eens een normale loonsverhoging gaan eisen ,dat zal wel een keer tijd worden. De laatste jaren hebben we een minimale loonsverhogingen gezien , de laatste was afgelopen januari en wel een loonsverhoging van 0,25% wat een lacher is wel te verstaan 5cent , kom op zeg betaal 16,50€ aan de bond elke maand voor dit!!!!!. Dan kan ik hier beter mee stoppen , dan heb ik in ieder geval 16,50€ per maand over. Ik zie graag een reactie van u..
T.W Bodewes schreef op 09-02-2017
Ik ga voor de korte klap en voor een goede regeling voor de zware beroepen , ik werk al 40 jaar in de bouw en sinds kort voor een uitzendbureau. Ik moet zoals het nu lijkt tot 67 jaar en 9 maanden en dat betekent voor mij nog 10 jaar , waarbij ik mij afvraag of dat gaat lukken ondanks dat ik nog geen lichamelijke klachten heb.
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder