Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

34 reacties

jozef schreef op 18-01-2015
Afbouw VPL zoals voorgesteld door de werkgevers is een schande. Bied oudere werknemers (62,63, 64 en 65) met behoud van volledige opbouw VPL de mogelijkheid uit te treden en plaats te maken voor jongere collega's.. Zeker gezien vele reorganisaties bij de corporaties. Werkgevers zouden hier meer op kunnen schakelen, de ontslagvergoeding kan dan tevens ten dele beperkt worden
Frans schreef op 28-11-2014
Een voorultimatum?? Aan Aedes. Wat is dit nu.
Arjen schreef op 14-11-2014
Gaan de bonden nu via de media met ons communiceren? Zie nu.nl. van 14 november. Hallo bonden wakker worden, en informeer ons!!!!!
F.R. de Wit schreef op 12-11-2014
De doorstroming bij de corporatie is te laag is het verwijt van de werkgevers. Er bestaat al 16 jaar het zogenaamde ingroeirecht waardoor wanneer je de sector verlaat deze toekomstige pot met geld verliest. Nog erger is dat het nu de werkgevers zijn die deze pot in 4 jaar leeg willen halen. Het zou een gang naar de rechter kunnen rechtvaardigen om e.e.a. te laten onderzoeken.
Arjen schreef op 10-11-2014
Hallo bonden: we zouden heel snel iets van jullie horen, maar helaas............................ kom op zeg, laat ons niet in de kou staan!
Peter schreef op 10-11-2014
Actie voeren: het heeft veel te lang geduurd. Aedes wil helemaal niets. het gewone personeel hoeft niet de dupe zijn van wanbeleid in het verleden.
Cees schreef op 10-11-2014
ik lees nu al weer 2 weken dat er zeer snel teruggekomen wordt op welke stappen er ondernomen zullen worden......Wij wachten al bijna een jaar op een nieuwe CAO....Hoe lang worden wij nog aan het lijntje gehouden? Ik ben niet echt overtuigd van de daadkracht van de vakbonden. Hoe lang gaat dit nog duren? Moeten we de barricaden op? het geduld raakt toch echt langzaam op...
Aad schreef op 09-11-2014
Ik werk vanaf mijn 16e. Ik ben bijna 64. 48 jaar gewerkt Bijna 25 jaar dienstverband. Staat van dienst met vele prachtige beoordelingen Nog ruim een jaar te werken. U raad het al. Aanvraag ingediend door WG voor ontslag. Zoals de afgelopen 48 werkjaren kom ik hier wel uit. Nooit lid geweest van bond. Ik dop best wel mijn eigen boontjes. Ik vind het echter wel jammer voor al de leden van de bond dat er niet gevochten wordt. (vooral in de bouw) Kan u nog veel vertellen maar daarvoor te weinig teke
Arjen schreef op 06-11-2014
De werkgevers, lees Aedes, hebben elke realiteitszin verloren en staan los van wat er op de werkvloer bij de corporaties speelt. Hun rol in het gebeuren, en zeker rondom de VPL is zeer bedenkelijk. Het voelt als een mes in de rug en nog een trap na. Even terzijde: Overigens is het zo dat Aedes een contributieopbrengst heeft van 14 miljoen en de personeelskosten bedragen ruim 7 miloen. Hun huisvesting bedraagt 1 mljoen. Dit verbaast mij, 50% van de inkomsten gaat op aan personeelskosten.
remco-j schreef op 06-11-2014
Ook ik ben een van de oudjes, 59, die reageert op de CAO onderhandelingen 2014. Ik lees voortdurend dat de FNV wil bewegen inzake VPL-regeling. Maar hoe? Ik heb geen idee. Kunnen we hier wat meer openheid over krijgen of is dit onderhandelingstactiek. Werkgevers en bonden moet ook eens bedenken dat er veel "ouderen" zijn die plannen maken om met vroegpensien te gaan. Maar met al die onduidelijkheid is dat onmogelijk. Of is het raar dat ik voor mijn pensioen langer dan een jaar vooruitdenk?
Fred Schuitemaker schreef op 06-11-2014
ik wens jullie veel succes. het getuigt van onbehoorlijk bestuur van werkgevers zijde een dusdanig hard standpunt in te nemen. met name ten aanzien van het VPL, een grote groep mensen weet nu niet waar ze aan toe zijn. ik verneem graag wat de vervolg stappen zijn.
Wim schreef op 04-11-2014
Ik hoop dat er een CAO komt waar zowel de jongeren als de ouderen mee kunnen leven. Het moet allemaal wel betaalbaar blijven voor zowel jong als oud. Ik hoop dat de ouderen niet alleen naar zichzelf kijken maar ook naar het belang van de jongeren. FNV sterkte en ga voor de juiste balans voor al je leden jong en oud.
Peter schreef op 04-11-2014
Alle onderstaande zure reacties maken duidelijk waarom jongeren niks met vakbonden te maken willen hebben. "Na ons de zondvloed". Een eerlijke CAO natuurlijk, maar ook van 50+'er mag natuurlijk gevraagd worden in te leveren.
Jan schreef op 04-11-2014
Ik neem aan dat, als de bonden akkoord gaan met een voor 50 plussers slechte afbouw van het VPL, de leden geraadpleegd worden. Die kunnen het voorstel massaal afkeuren. Bij onze corporatie is ongeveer 50% vakbondslid en het overgrote deel is de 50 reeds gepasseerd. Het VPL is al een sterfhuisconstructie, dus lopen de kosten in de toekomst voor de werkgevers steeds verder terug. We gaan nier weer de spelregels wijzigen tijdens de wedstrijd omdat dat 1 partij beter uitkomt.
Ans schreef op 04-11-2014
FNV, kom met een actie of reactie! Dat er hier niet gereageerd wordt weten we inmiddels, maar zet iets op de site of stuur een mailing rond over jullie (onze) vervolgstappen!
G Booij schreef op 03-11-2014
59 jr. en ruim 36 jaar bij een corporatie werkzaam. Alles wat destijds is beloofd en opgebouwd, is straks allemaal naar de galemiese. Dat in een tijd waar je met minder , meer moet presteren. Vakbond laat je tanden zien en hier keihard tegen ageren. Desnoods met keiharde actie(s). Stel me niet teleur, zodat ik binnenkort nog met een prettig gevoel mijn 25 jarig lidmaatschap bij u bond mag vieren.
J.Raatsie schreef op 03-11-2014
FNV Woondiensten is dus bereid om te bewegen als het gaat om het vroegpensioen!!! Is dat nu de beloning voor al die oudere werknemers die jarenlang trouw hun vakbondscontributie hebben afgedragen? Is het al niet erg genoeg dat deze oudere werknemers persioenregelingen uit het verleden (pensioen bij 40 dienstjaren, VUT-regelingen) aan hun neus voorbij zagen gaan en als doekje voor het bloeden tot hun 67ste mogen werken? Schaam je vakbond dat je de oudere werknemers zo in de kou laat staan!
jozef schreef op 03-11-2014
Beste mensen van FNV, wees zuinig op het vroegpensioen. Werknemers die nu 64 zijn hebben geen mogelijkheid om dit aan te vullen. Er is wel mee gerekend door mensen die vlak voor hun pensioen staan. Wat de werkgevers willen is volgens mij in drie jaar afbouwen, dit is super onredelijk en de botte bijl hanteren. Hou jullie rug recht dan maar later een goede CAO als is het pas in 2015
Maria schreef op 31-10-2014
Graag zorg dragen voor rechten van vroegpensioen. Mijn leeftijd is 54 jaar. Ik bleef als eerste vrouw in de sector werken, geen thuiswerk mogelijkheden en flexibele werktijden. Inmiddels ga ik mezelf het kind van de rekening vinden. Op mijn67 ste heb ik 45 dienstjaren. Hoe de pensioenen er dan uit zien weet nog geen mens maar alles wordt uitgekleed zelfs het vroegpensioen. Wat kan je nog geloven? Wie is nog integer? Graag tot het uiterste gaan. Mijn beste jaren heb ik aan de sector gegeven!
J. Hemrica schreef op 31-10-2014
Met verbazing lees ik dat het FNV bereid is 'te bewegen op het punt van het voorwaardelijk vroegpensioen'. HOEZO? Medewerkers in dienst voor 1998 hebben jaarlijks via het omslagstelsel bijgedragen aan de uitkeringen van VUT gerechtigden en zodoende zelf geen rechten kunnen opbouwen. Dan gaat het toch niet aan om deze rechten (die toch al zeer ingeperkt zijn door het voorwaardelijke karakter hiervan) in de CAO onderhandelingen als ruilmiddel op tafel te leggen? Wat zijn afspraken nog waard?
Harry van der Nat schreef op 31-10-2014
FNV Woondiensten is dus bereid om te bewegen als het gaat om het vroegpensioen!!! Is dat nu de beloning voor al die oudere werknemers die jarenlang trouw hun vakbondscontributie hebben afgedragen? Is het al niet erg genoeg dat deze oudere werknemers persioenregelingen uit het verleden (pensioen bij 40 dienstjaren, VUT-regelingen) aan hun neus voorbij zagen gaan en als doekje voor het bloeden tot hun 67ste mogen werken? Schaam je vakbond dat je de oudere werknemers zo in de kou laat staan!
Arjen schreef op 31-10-2014
Het motto van de bonden moet zijn: "Handen af van de VPL". Het is te zot voor woorden dat de werkgevers de oudere werknemers met VPL-aanspraken zo respectloos behandelen. Wij worden echt gepakt door de werkgevers. Eerst jarenlang ons de VPL-worst voorhouden en dan ineens wegtrekken. Zelfs honden worden beter behandeld. Wij ouderen zouden bij de eerstkomende onderhandelingen moeten gaan demonstreren bij de locatie waar de onderhandelingen plaatsvinden.
Thijs Buschmann schreef op 31-10-2014
Begrijp ik het nu goed dat Aedes, dat jarenlang heeft toegekeken hoe corporatiedirecteuren zichzelf verrijkt hebben en deze "innovatieve" grappenmakers zelfs in hun Aedesmagazine gefêteerd hebben, nu namens dezelfde werkgevers de hakken in het zand hebben gezet en niets willen toegeven voor de oudere werknemers in de sector. Door de VPL-regeling de grond in te boren ben ik mijn ingelegde gelden zomaar kwijt. Vergelijkbaar met woekerpolissen? FNV maak je sterk voor de oudere werknemers.
Ap Jansen schreef op 30-10-2014
Als de CAO niet per 1 januari 2015 is afgesloten, wat is dan de status. Is dan de laatst afgesloten CAO nog steeds van kracht, of is die niet meer van kracht omdat de looptijd daarvan verstreken is. Volgend jaar wordt ik 55 jaar, dus wat betekent dit voor het inzetten van b.v. het budget voor vrije dagen. Is dat wel/niet een recht?
Lia van Tuyl schreef op 29-10-2014
Ik ben 59 jaar en heb een arbeidsverleden van ruim 41 jaar. In de 37 jaar dat ik werkzaam ben bij een woningcorporatie heb ik al heel veel voorbij zien komen . Pensioen bij 40 dienstjaren : geschrapt. Jaren betaald aan de VUT : nooit gebruik van kunnen maken. Bijdrage in de kinderopvang : bestond nog niet in de CAO's toendertijd, Maar wel AOW leeftijd van 65 naar 67, met als gevolg 49 onafgebroken arbeidsjaren voor mij. Arbeidsverleden moet echt wel meetellen.! VPL moet behouden blijven!
Ton van Doorn schreef op 29-10-2014
kunnen wij er nu vanuit gaan dat er in iedergeval niets gaat veranderen voor 01-01-2015 in de vpl regeling ,want als dit wel zo is ,wil ik dit graag snel weten, ook ik zou met vroegpensioen gaan op 01-07-2015 en misschien moet ik dan ook eerder vertrekken, om mijn voorwaardelijk recht veilig te stellen, het lijkt mij goed om ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen . wellicht zouden ze eens moeten nadenken om met concrete oplossingen te komen en ons niet in het onzeker te laten.
Bert Tervoort schreef op 29-10-2014
ik wil graag weten welke beweging de FNV in het VPL dossier gaat maken ik heb nog 22 maanden tot mijn pensioen en ben erg benieuwd hoe de FNV (ik ben al lid sedert 1978) mij daarin kan adviseren graag een antwoord. Bert Tervoort
Margreet van Buuringen schreef op 29-10-2014
Geachte mevrouw, heer, Ik sta vlak voor mijn pensioen (mei 2015) en vraag mij af of ik toch nog met vroegpensioen moet gaan mits de nieuwe regel van het VPL toch niet op 1 januari ingaat. Ik kan niets meer en sta met mijn rug tegen de muur. € 5000,= per jaat is niet niets. Kunt u mij adviseren? Met vriendelijke groet, Margreet van Buuringen
Meindert schreef op 28-10-2014
FNV moet zich toch echt sterk maken voor behoud van de vroegpensioenrechten. Oudere werknemer kunnen niets meer repareren en willen doorgaans van een fatsoenlijke flexpensioenregeling gebruik kunnen maken. Er is de laatste jaren al zo veel geknabbeld aan de pensioenen en de ingangsdatum daarvan. Dit los van de zeer hoge werknemerspensioenpremies die al jaren betaald zijn! Ik ben al meer dan 25 jaar lid van FNV en verwacht geen aantasting van de pensioenrechten! Dus géén bereidheid tot bewegen.
Ger schreef op 28-10-2014
Begrijp ik het goed dat het voorstel tot afschaffen van de jubileumgratificaties van tafel is?
Arjen schreef op 28-10-2014
Graag openheid over de denkrichting van de bonden over het VPL. Welke beweging willen de bonden maken? En hoe hard raakt dat de oudere medewerkers? Wordt er uberhaupt nog wel naar de oudere medewerkers geluisterd?
Hans schreef op 28-10-2014
Ik wil graag weten wat jullie tegenvoorstel is op het punt van de VPL. Het voorstel van de werkgevers kan echt niet. Het is een streep door de rekening voor werknemers die er (een deel van) hun financiele toekomst op hebben gebaseerd en om dezelfde reden in de sector zijn blijven werken.
Addie Schutz schreef op 28-10-2014
In welke vorm wil de FNV bewgen op het gebied van de afbouw van de VPL regeling., die ooit niet zonder reden is inegesteld. Dit wordt dus een ordinaire bezuingingsoperatie ten faveure van de jongere medewerkers over de ruggen van de "ouderen". Wat ik tot nu toe mis is een duidelijk standpunt op het gebied de afbouw VPL van de FNV en blijft men hangen in vaagheden als "bereidheid tot bewegen",maar wat dat dan is durft men kennelijk ivm angst voor ledenverlies geen openheid van zaken te geven.
Ans schreef op 27-10-2014
Dit was waar iedereen al bang voor was gok ik en daarnaast wat al te voorzien was na de 1e onderhandelingen. Aangezien jullie nu niet op de werkgevers moeten wachten kan er vanaf nu wel wat meer spoed achter gezet worden, dus kom op en plan de datum maar in. Laat het niet zo zijn dat we nog langer moeten wachten! En toch vraag ik me af waarom dit vrijdagavond niet geplaatst kan worden.....
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder