Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

26 reacties

K van Dalen schreef op 15-10-2014
Ik vind het van de zotte dat dit rovende kabinet ook nog met ons pensioen wil gaan strijken laten ze ons het door ons betaalde geld van al die jaren dat wij hier voor betaald hebben maar overmaken op de bankrekening dan kunnen we ons zelf wel van pensioen voor zien .
E.Browm schreef op 29-09-2014
Men schijnt te vergeten dat (opgebouwd, bijeengespaard) pensioen uitgesteld loon is! Daar moet iedereen van af blijven! Het is ronduit belachelijk dat je de keuze niet meer zou hebben vrij over dit geld te beschikken omdat de regering bedenkt dat regelingen versoberd moeten worden. Is er ook een stelsel mogelijk waarbij iedereen niet aangesloten bij een pensioenfonds wordt, maar gaat sparen voor z'n eigen pensioen, bijv.door maandelijks geld belastingvrij vastzetten op een bankrekening?
Piet Korse schreef op 29-09-2014
Ons zwabberend kabinet moet van onze pensioenen afblijven. Ze praten veel maar doen voor ons ouderen weinig. Zelf heb ik 49 jaar gewerkt, in allerlei disciplines. Laatste jaren van mijn arbeidzaam leven veel ziek geweest. Ik wilde niet profiteren van allerlei uitkeringen en met met de flex gegaan. Maar het uiteindelijk opgebouwde pensioen is te belachelijk voor woorden. Moet dit dan nog minder worden? Wij pensionado's, zouden ons meer moeten laten horen om het gejat van onze pensioen te stoppen.
Jan Gijsman schreef op 23-09-2014
Ik vind dit een goede en zeker hard noodzakelijk zaak om hier voor te gaan staan. Pensioen is en blijft belangrijk!
Jan Gijsman schreef op 23-09-2014
Ik vind dit een goede en zeker hard noodzakelijk zaak om hier voor te gaan staan. Pensioen is en blijft belangrijk!
Henk Scheerman schreef op 18-09-2014
Wij Nederlanders hebben een van de beste en mooiste pensioenstelsels ter wereld. Menig land is er jaloers op. Het stelsel heeft zich in de huidige crisis sterk getoond. De overheid vindt nu dat de buffers groter moeten om meer waarborging voor de toekomstige te hebben, maar vervolgens verlagen ze de premies.Als ze de premies op het oude peil zouden laten, dan worden de buffers vanzelf wel weer groot genoeg en zou er ook niet gekort behoeven te worden op de pensioenuitkeringen.
A van Veen schreef op 14-09-2014
Waarom moeten de ouderen tegenwoordig hun positie in een discussie met jongeren verdedigen? Ik begrijp de gevoelens van Dhr v Arkelen wel. De jongeren van nu beweren dat ze voor de oudere generatie van nu moeten betalen. De hedendaagse ouderen zijn ook ooit jong geweest en hebben toen ook betaald voor de ouderen. Dit recept herhaalt zich iedere generatie weer . Wat is dan het probleem? Ons zwabberende kabinet moet ophouden te knoeien aan de pensioenen van de gewone werkman!
Ton van Arkelen schreef op 11-09-2014
Ben 63 jaar, inmiddels 1/2 jaar met vervroegd pensioen omdat ik ben afgekeurd werd voor mijn werk als timmerman. Wilde geen gebruikmaken van uitkeringen zoals bv. ww. Dus lever ik een groot deel van pensioentje daarvoor in. Nu lees en hoor ik steeds meer dat wij "ouderen" de parasieten worden of zijn van de samenleving. Dat na 47 jaar werk en van alles mankerend doet me dat erg zeer. Ik hoop dat dat tij nog te keren is maar de huidige regering wakkert dit idee steeds meer aan bij de werkenden.
Martien van den Oever- FNV-Bouw schreef op 10-09-2014
Vervolg van het ondrstaande................ GOEDE C.A.O. voor ALLE die ik hiervoor bedoelde, dat is de TAAK van de VAKBONDEN, en niet meeheulen met deze negatieve veel te fluctioneerdende en onstabiele overheid, die ons achter onze rug van alles afpakken waarvoor wij gewerkt en gespaard hebben, DEZE REGERING IS EEN PURE MAFIA-BENDE METB HUN GEDOOGPARTNERS. Wel hebben ze al laten weten dat we vanaf 2017 een 5- tot 7 MILJARD EURO OVERHOUDEN door ons zo te STRAFFEN VOLGEND JAAR. WAAR STEMT U OP ???
Martien van den Oever- FNV-Bouw schreef op 10-09-2014
Beste Bestuurders en Lobyisten van FNV, Een discussie over pensioenen is altijd goed om de mensen op de hoogte te houden over de HELAAS VELE NEGATIEVE AANPASSINGEN DOOR HET RIJK EN DE PENSIOENFONDSEN, het is heel hard nodig dat alle WERKNEMERS en ALLEN DIE DAT NOG HOPEN TE WORDEN van onze VAKBOND GOEDE VOORLICHTING en ONDERSTEUNING VERKRIJGEN zodat die mensen er straks er NETTO EEN GOED PENSIOEN AAN OVERHOUDEN. Dat is ALLEEN de OPDRACHT VOOR DE VAKBOND alsook te zorgen voor een GOEDE CAO voor al
GHvan de Kuilen schreef op 10-09-2014
ik heb 45 jaar jn de bouw gewerkt begonnen met 45 uur per week en nu na 5jaar vut en 5 jaar aow +pesioen zit je na 5 jaar nog steeds op de zelde uitkering en dan volgend jaar koopkracht inleveren gaat lekker zo.we worden stilaan tweederangs burgers .
Henk van den Kieboom schreef op 10-09-2014
Ik werk nu 42 jaar en vindt dat eigenlijk lang genoeg. Er wordt mij verteld dat ik rekening moet houden met de jongere generatie en met de oudere generatie. Mijn leeftijdgenoten vallen tussen de wal en het schip, want met ons hoeft niemand rekening te houden terwijl we toch al zo'n dikke 40 jaar er op hebben zitten. Alles wat na ons komt gaat nooit meer komen aan de 50 jaar werken komen die onze generatie gemiddeld moet werken tot de 67 jaar. Mvg Henk van den Kieboom
M. Snoek schreef op 09-09-2014
Wat hebben wij, gepensioneerden aan het FNV? Kunt u Rutte tegenhouden om de zorgpremies te laten zoals ze zijn? En ervoor te zorgen dat de pensioenen geindexeerd worden? Om de huurverhogingen te stoppen voor mensen die maar € 21000,00 per jaar krijgen ennu € 700,00 euro huur betalen? Wij trekken het financieel niet meer, doe er nou eens iets aan!
G.F. van Breukelen schreef op 09-09-2014
Ik ben het eens met de stelling van de Hr. van Dijk in het boven staande artikel.
Jan Derks schreef op 09-09-2014
Tot mijn vijftigste vond ik premie betalen voor pensioen niet belangrijk, van 50 tot 65 zag ik het nut er wel van in. En nu geniet ik al meer dan 14 jaar van een klein pensioen, als extra aanvulling op mijn AOW. Dus ik zou meer samenwerking van werknemers, werkgevers, en overheid adviseren. Ook openstelling voor zzpers en zelfs zelfstandige bespreekbaar maken. We zien al een vermindering van het aantal pensioenfondsen en pensioenverzekeraars, dit meer stimuleren, het aantal is nog steeds te veel
Schultz schreef op 09-09-2014
Om kort te gaan, ik sluit mij aan bij het merendeel van de vorige reactie s. Buitenlanders er uit die op slinkse wijze hier te werk worden gesteld en of illegaal voor een habbekrats onze banen weg kapen. De nederlandse arbeider bloed keer op keer en t is eens genoeg .De laatste jaren geen enkel positief gebeuren en de regering verzint de gekste dingen, dus verdwijnt het vertrouwen. 43 jaar bouw- - - zwaar- - - nog 8 te gaan.- - -zwaarder- - -
Klaas Stuit schreef op 09-09-2014
Heb een leeftijd van 77 jaar, mijn hele leven lid van de j fnv-Bouw. Als kaderlid, 40 jr. penningmeester en nu nog in de Werkgroep UGO -Noord. Wat de pensioenen aangaat is net als de nieuwe FNV daar kan ik geen touw aan vast knuppen. Weet niet of het wel gaat werken, en ik snap er geen donder van,moet dat allemaal?
H.van Schayk schreef op 09-09-2014
Ons pensioen is gewoon goed, Geld genoeg in kas, De overheid moet niet steeds met nieuwe voorwaarde komen, En van ons geld af blijven , En als de regering het geld wat ze er in de jaren er uit hebben gehaald terug stort , Het word hoog tijd dat de pensioenen meer uit betalen ,Al jaren niets bij gekregen !!!!!! En het pensioen van nederland voor nederland blijft komt alles goed !!!!!!!
T v/d Schans schreef op 09-09-2014
wij hebben een pensioen van niks 45 jaar gewerkt in de bouw, sta je al 5 jaar stil schande,
Jan Keen schreef op 09-09-2014
Wat doet de bond voor de oudere leden.
A Oude Lansink schreef op 09-09-2014
als de regering van het pesioengeld afblijft en wat ze er in de jaren er uit hebben gehaaldt terug stort ,en pesioen van nederland voor nederland blijft komt alles goed
Christ Gommers . schreef op 02-09-2014
Ons pensioen is gewoon goed. Geld genoeg in kas. De overheid moet niet steeds nieuwe voorwaarde doen. En van ons geld af blijven het word hoog tijd dat de pensioenen meer uit betalen Al vijf jaar niets bij gekrijgen.
Harry de Hoog schreef op 02-09-2014
Is er wel een eerlijke discussie mogelijk ? we zijn al heel vaak belazerd (bouwjaar 1950) voor iemand die meer dan 46 jaar heeft gewerkt heeft hoef je geen discussie te voeren toch !!De bonden stemmen dadelijk toch mee met de meerderheid regering, ze moeten ook aan haar toekomst denken toch?, denk bv aan Kok.Ik vraag me eigenlijk af waar je hier in Nederland nog voor gaat werken! is dat alleen maar om je rekeningen te kunnen betalen en de belastingdienst te steunen. Schandallig,werken loont niet
Willy maas schreef op 01-09-2014
Ik vraag me eigenlijk af waar je hier in Nederland nog voor gaat werken!!is dat alleen maar om je rekeningen te kunnen betalen en de belastingdienst te steunen,!!wat je in 30 hebt opgebouwd in de bouw,word je in 1 jaar gewoon helemaal leeggeroofd,met al die regels,die veranderen?.?en alles word maar toegelaten door door de bonden!!het zijn gewoon een stelletje dieven hier in Nederland !!over 3 jaar zitten alle Nederlanders in de bouw thuis,en stikt het hier van de Polen en andere nationaliteiten
Frans Tigchelaar schreef op 31-08-2014
De werkgeversorganisatie Aedes stelt voor om in de CAO op te nemen om "Voorwaardelijk pensioen" zoals overeengekomen met werknemers van Woningbouwcorporaties in 3 stappen van 40%, 20% en 20% af te waarderen naar 0. Te beginnen op 1 jan 2015. Dit voorwaardelijk pensioen is ruim 20% van mijn totale te behalen pensioen. Hoezo doe even mee met de discussie. Ben ik nog blij. Nee natuurlijk niet. Denk erover na om zo snel mogelijk te stoppen. Maar dat zal de bedoeling ook wel zijn. Wat ga jij doen?
Andre van Bussel schreef op 31-08-2014
is er wel een eerlijke discussie mogelijk ?? we zijn al heel vaak belazerd , voor iemand die meer dan 45 jaar zwaar werk gedaan heeft hoef je geen discussie te voeren toch !!
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder