Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

23 reacties

Fons schreef op 07-10-2014
beste Erwin , ik ben 63 en heb inmiddels 46 jaar gewerkt. ben op jonge leeftijd begonnen. en heb in de avonduren 13 jaar gestudeerd. wat is er op tegen als de jongereren van hetzelfde doen? werken en studeren tegelijkertijd en afdragen voor je pensioen. op deze manier kunnen jongeren zich beter indekken voor de toekomst, dan alleen maar klagen dat er straks een aanzienlijk tekort is. de fnv mag zich wat mij betreft hier wel eens sterker voor maken.
Erwin schreef op 03-10-2014
Waarom hoor ik de 'ouderen' alleen maar over hun eigen 'rechten' praten? Alsof de 'jongeren' die aan het afpakken zijn! Vergeten we voor het gemak maar even dat de jongeren van nu straks vrolijk tot hun 70-ste jaar door 'mogen' werken? Er is momenteel een groot probleem dat je alleen aan kunt pakken als iedereen een beetje inleverd. En voor de duidelijkheid: ik ben 38, werk al 15 jaar, en als ik straks met 70 jaar met pensioen mag (?) heb ik er toch echt ook al 47 jaar op zitten!
Bart schreef op 29-09-2014
FNV als je nu eens duidelijkheid verschaft over de VPL aan leden/collega's in een nieuwsbrief. en daarin aangeeft waar we aan toe zijn. om zo een weloverwogen keuze te maken. de werkgevers geven alleen maar aan dat deze 40 % wordt gekort met ingang van 01-01-2015. zodat jij als medewerker in vertwijfeling wordt gebracht om voor die tijd op te stappen. dus voelt dit als gedwongen ontslag. hoezo doorwerken tot 67 jaar.!!!!!!!! dit gebeurt bij corporaties die druk aan het reorganiseren zijn.
F.R. de Wit schreef op 29-09-2014
Er wordt steeds gesproken over de VPL-regeling maar deze regeling is voor mensen geboren voor 1-1-1950. Vraag is of hier niet de ingroeiregeling wordt bedoeld. Overigens vinden de werkgevers de pensioenregeling te duur en blijkbaar te luxe. Vreemd is alleen dat diezelfde werkgevers allerlei constructies verzinnen om het voor hun zelf beter te regelen. Daarnaast is het merkwaardig dat nog niet zo lang geleden de maximale premie in rekening werd gebracht. Gaarne duidelijkheid over het pensioen
mw. Kuiper schreef op 29-09-2014
Hoe is het toch mogelijk dat Aedes en de vakbonden er werkelijk nooit in slagen om tijdig een CAO af te spreken. De onderhandelingen starten altijd zeer laat. Zo ingewikkeld is het niet om een datum te plannen. Zowel de medewerkers van Aedes als de medewerkers van de vakbonden worden door ons betaald en wij werknemers bij een corporatie mogen toch verwachten dat de medewerkers van Aedes en de vakbonden hun taken tijdig starten en afronden. Dat wordt toch immers van alle werknemers geeist?
Peter Vonk schreef op 29-09-2014
De datum van 24 oktober 2014 vind ik zeer laat. Het gevoel bekruipt me dat AEDES de onderhandelingen loopt te frustreren. Vooral met betrekking tot de VPL. Heb jij, Jeroen Vos, inzake de vpl al contact gezocht met Chris Driessen en/of met Gijs van Dijk? De werknemers zijn zo afwachtend, zo flegmatiek. Waar blijft de SOLIDARITEIT. Wordt wakker, het is al na 12ven! Sla de armen in elkaar en vecht. Maatregelen van AEDES brengt de dienstverlening in gevaar! maak dit duidelijk richting bewoners.
Gio schreef op 28-09-2014
Is er misschien een VPL misverstand? Wil Aedes eigenlijk alleen de VPL regeling in stapjes 'premievrij' maken? Dit zou meer in lijn zijn met haar argumentatie. Premievrij maken heeft het door Aedes gewenste effect en betrekkelijk geringe gevolgen voor de betrokken senioren. De werkgevers hoeven dan geen VPL premies meer af te dragen. Dit naar analogie van soortgelijke regelingen bij andere levensverzekeringen. De opgebouwde waarde blijft behouden en de verzekering loopt door. Paniek om niets?
Ger schreef op 24-09-2014
Vervolg CAO en VPL van bericht hieronder. De informatie heb ik verzameld door diverse telefoongesprekken met de partijen. Doordat er nog onderhandeld wordt is het moeilijk iets naar buiten te brengen. De onderstaande link naar de site van CNV geeft ook wat duidelijkheid. www.cnvvakmensen.nl/caos/woondiensten/cao-woondiensten/nieuws/resultaten-enquete-cao-woondiensten. Voor alle duidelijkheid, ik heb géén schriftelijke of emailbevestiging. Het wel of niet tijdig aanvragen is je eigen risico.
Ger schreef op 24-09-2014
CAO Woondiensten en de aanpassing van de VPL-regeling gaat niet in per 1 januari 2015 en werknemers krijgen nog minimaal een maand de gelegenheid om volgens de huidige CAO pensioen aan te vragen. Het is jammer dat jullie dat, met nog 3 dagen te gaan voor de huidige VPL-regeling, van mij moeten horen en niet van Aedes en de bonden. De bonden en Aedes krijgen het samen blijkbaar niet voor elkaar om daar tijdig duidelijkheid over te verstrekken. Zie vervolg hieronder.
Arjen schreef op 24-09-2014
Wij, als oudere werknemers met veel dienstjaren, worden door de werkgevers als oud vuil behandeld. Eerst een mes in onze rug en dan nog een trap na....... en de bonden werken hier van harte aan mee..........Kop op bonden, ga nu eens achter je leden staan en stop met het meehuilen met de werkgevers!
Thea Korten schreef op 24-09-2014
Ik vind het onbestaanbaar en onbehoorlijk dat ik min of meer binnen één week zou moeten beslissen of ik wel/niet gebruik maak van de volledige VPL-regeling. Ook niet zeker wetende of er een afbouwregeling volgt, of helemaal geen regeling....? Verder begrijp ik niet dat partijen in juli besluiten de onderhandelingen op te schorten tot september en vervolgens pas ergens in de tweede helft van oktober weer om de tafel zitten? Werknemers moeten daarom ook meer tijd voor hun keuze in VPL krijgen.
Marco schreef op 24-09-2014
Zie ook qua nabestaandepensioen effecten het artikel op http://www.cobouw.nl/nieuws/cao/2014/09/20/leegloop-van-ouderen-bij-corporaties. Werkgevers willen dit voortaan regelen o.b.v. (overlijdens)risico i.p.v. o.b.v. opbouw (spaarpot). Maar dan krijg je hetzelfde probleem als bij de AOW: daar zijn de huidige "risico's" (meer AOW'ers t.o.v. werkenden, en langere levensduur) groter dan vroeger ingeschat en krijgen we nu dus problemen. Krijgen we ooit hetzelfde probleem als nabestaanden?
Marco schreef op 24-09-2014
Zie qua VPL effecten o.a. http://www.cobouw.nl/nieuws/cao/2014/09/20/leegloop-van-ouderen-bij-corporaties Dit effect speelt werkgevers juist in de kaart bij de CAO onderhandelingen: "Ik ga als werkgever sterk inzetten / communiceren over VPL wijziging. Effect wordt dan: - wie nog weg wil én kan, gaat nu snel weg. - wie er volgend jaar nog zit, kan en/of wil kennelijk geen gebruik maken van de VPL regeling. Dus dan kan volgend jaar de VPL regeling toch gewoon vervallen!?" Slim....
Theo schreef op 23-09-2014
Dit kan toch niet waar zijn dat na bijna 40 jaar voor de corperatie gewerkt te hebben dit afgenomen gaat worden! De mensen die na 50 geboren zijn worden keihard aangepakt voor het werk wat zij in al die jaren geleverd hebben. Nu moeten wij voor de jongeren ook nog gaan inleveren wat wij voor VUT regeling ook al hebben moeten doen en geen gebruik van hebben kunnen maken! Dit kan echt niet waar zijn ieder normaal denkend mens zal dat beamen!
Frans schreef op 23-09-2014
VPL helemaal weg, opbouwpercentage weg, nabestaande pensioen weg, uren uit het opleidingsbudget weg, pensioenindexeren weg, gratificatie bij langdurend goed presteren weg, vast contract weg, loonsverhoging weg, personeel weg, corporatie weg, CAO weg.. Dit is toch niet de weg. Hier gaan onze onderhandelaars niet mee terug komen. Dit gaan ze ons niet verkopen. Dat weet ik zeker. Zij komen met een goede ,rechtvaardige CAO terug naar ons, de leden. Waar zij het voor doen.
Rob schreef op 23-09-2014
Ik kan mij absoluut niet vinden in het voorstel van de werkgevers m.b.t. het afschaffen van het VPL-pensioen. Ik vraag mijn bond (FNV) om hiertegen zonodig acties te gaan organiseren. Op mijn deelname kunnen ze dan zeker rekenen. Ik ben 61 jaar en beschouw dit als diefstal !!!
Rowald schreef op 23-09-2014
2014 kunnen we vergeten, sluit derhalve een goed CAO 2015 af, lukt dat niet dan moeten we een front vormen!! VPL-pensioen eventuele wijzigingen pas in laten gaan halverwege 2015 zodat de ouderen op nog gebruikt kunnen maken van oude regeling. In principe zeg ik handen af van de VPL.
Henk schreef op 22-09-2014
Afblijven van de vpl of breng dan in ieder geval de 40 dienstjaren weer terug , kan het niet anders bestempelen als hoe hard je ook gewerkt hebt afschrijven die oude hap en opzadelen met zo min mogelijk .
Arjen schreef op 22-09-2014
Eigenlijk is mijn boodschap simpel: Handen af van mijn VPL-pensioen. Als de plannen van de werkgevers doorgaan is dat, zeker voor de oudere medewerkers, een mes in de rug en nog een trap na. Lekker hoor na ruim 35 dienstjaren.
Arjen schreef op 22-09-2014
Eigenlijk is mijn boodschap simpel: Handen af van mijn VPL-pensioen. Als de plannen van de werkgevers doorgaan is dat, zeker voor de oudere medewerkers, een mes in de rug en nog een trap na. Lekker hoor na ruim 35 dienstjaren.
Arjen schreef op 22-09-2014
Eigenlijk is mijn boodschap simpel: Handen af van mijn VPL-pensioen. Als de plannen van de werkgevers doorgaan is dat, zeker voor de oudere medewerkers, een mes in de rug en nog een trap na. Lekker hoor na ruim 35 dienstjaren.
colette schreef op 21-09-2014
spreken we hier nog over de cao 2014?
g.a vermeer schreef op 20-09-2014
Hoe kan ik als de onderhandelingen 24 okt. Verder gaan beslissen over gebruik flexpensioen zonder gegevens. Meer tijd om te controleren waar ik finacieel op uit kom, ik moet eerst gegevens hebben van SPW. Dat lukt dit jaar niet meer bedenktijd met opzegtermijn van 3 mnd. Verzet korting flexpensioen naar januari 2015. Met vr gr. Gert Vermeer
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder