Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

31 reacties

ED schreef op 01-03-2016
Dinsdag gaf de Eerste Kamer steun aan het Huis voor klokkenluiders, een initiatief van de SP. Na tien jaar strijd worden klokkenluiders beschermd en kunnen misstanden worden onderzocht. SP-Kamerlid Ronald van Raak spreekt van een historische dag: ‘Mensen die misstanden melden hoeven straks niet meer bang te zijn, mensen die misstanden veroorzaken komen daar straks niet meer mee weg De wet is aangenomen, nu moet het Huis voor klokkenluiders worden ingericht.
harry Olsthoorn schreef op 23-02-2016
wel heel oud nieuws, moet de site worden aangepast???
Frans Groot schreef op 29-01-2016
Waarom houden uitzendbureau's (bouw) zich niet aan de cao, er is er niet 1 die zich daar aan houd, en dat is erg frustrerend werken. De lol gaat er zo wel van af in de bouw, en iets van aanpakken merk ik niks van, door wie dan ook!!!
wim schreef op 03-12-2015
Hoe u het ook bekijkt de werkgevers trekken aan de toutjes, geen lasten alleen lusten de laatste 10 a 15 jaar, en maar het liefst pay rollen lekker goedkoop, en kun je je toch kapot werken, een geluk we mogen tot ons 68 werken, de bouw al 20 jaar slecht voor de werknemers, dank zij het fnv, alle hulde
ed schreef op 15-11-2015
dingen kun je niet weg stoppen , ook al zet je ze in de ijskast Doe er wat mee ? er is niet voor niets aan gewerkt.
ed schreef op 31-10-2015
let op dit is een verkorte versie van de documentaire , de originele duurt 30 min.
ed schreef op 04-06-2015
melding door geven , dat de documentaire niet zichtbaar is.
Pedro schreef op 25-04-2015
als je een fout maak ,krijg je nog een waarschuwing en anders kun je vertrekken ...geen werk meer !. als ik in het buitenland werk voor een Duitse baas dan bouw je ook niks op in Nederland en je zit met je hypohteek... is niet meer aftrekbaar .Bouw is Bouw!!!Wat voor werk je ook doet op de Bouw....Is Het BOUW-CAO!!!!!!!Dus GEEN CAO VAN EEN UITZENDBUREAU MAAR ALLES HETZELFDE LOON!!!!Verschillende Lonen Bij Die Bureaus ....HOUD EEN BEDRAG AAN!!!!JULLIE BUREAUS VERDIENEN ER TOCH AAN!!! DE DUPE>>WY
john schreef op 25-04-2015
Ik werk als uitzendkracht in de bouw de zogenaamde nieuwe regels zouden het voor mij beter moeten maken. Mijn loon zou hetzelfde moeten zijn als het loon van het personeel van de inlener. Dat klopt dus niet ik krijg pensioen maar er werd niet bijgezegd dat mijn netto loon even 240,- euro per 4 weken lager word daardoor. Mijn bruto uurloon blijft hetzelfde de zogenaamde regels die het voor een uitzendkracht beter zouden moeten maken maken het juist slechter.
jan schreef op 13-04-2015
FNV al en aantal jaren hebben wij geen CAO, wordt het niet eens tijd dat u naar de werknemer luistert en je eigen principes eens laat gaan. Hoe kan het zo zijn dat u zich vast blijft klampen aan de leerlingen salarissen dit staat in geen enkele verhouding met de andere sectoren. Als je nu eens luistert naar je eigen achterban dan was dit probleem allang opgelost. Zo geldt dat ook voor de reis uren.
André schreef op 09-04-2015
Ik heb niks tegen uitzendbureaus of buitenlandse werknemers, maar dan wel iedereen dezelfde rechten en plichten. Elke bouwvakker volgens de de bouw CAO verlonen, dus het CAO loon, de reiskosten vergoeding en alle andere zaken die in de CAO onderhandelingen overeen gekomen zijn, en niet alleen het vaste personeel. Ik vindt dat een ernstige tekortkoming van de bonden dat hier niet veel meer aandacht aan wordt besteed.
André schreef op 09-04-2015
Ik denk dat er weer eens mensen van de werkvloer bij CAO onderhandelingen zouden moeten zitten, die weten hoe het er werkelijk aan toegaat in de bouw, en niet de hoogopgeleide mensen, die door middel van handjeklap de CAO's bepalen, want zo lijkt het nu te gaan. CAO onderhandelingen lijken nu te gaan zoals de werkgevers het willen, laten we wel wezen, geen werkgever heeft bestaansrecht zonder werknemers, dus waarom moeten wij dan zo uitgeknepen worden.
André schreef op 09-04-2015
Zolang als ik lid ben van de bond heeft het mij nog niet veel opgeleverd, ik heb wel eens het idee dat ik contributie betaal om de diknekken die de onderhandelingen moeten voeren te betalen. En wat heeft het mij in die bijna 25 jaar opgeleverd, de CAO's worden steeds slechter, en als uitzendkracht heb je helemaal geen rechten lijkt het wel. Ze schrijven wel zo mooi in het CAO over reisuren en allerlei vergoedingen, maar ik heb in 15 jaar nog nooit meegemaakt dat die regels werden nageleefd.
André schreef op 07-04-2015
Jaren geleden al eens een gesprek gehad met kaderleden van de bond over hoe uitzendbureaus met mensen omgaan, en het is in de jaren na dat gesprek alleen nog maar slechter geworden in de bouw. Uitzendbureaus werken liever met zzpers omdat ze die nog verder uit kunnen knijpen omdat die geen sociaal vangnet hebben als WW. Doordat de zzpers nog goedkoper moeten werken kom je als bouwvakker zelfs voor een uitzendbureau niet meer aan het werk, ze bieden nu €11 per uur, hoezo volgens bouw cao werken?
Gerard schreef op 08-03-2015
Nou ik heb het filmpje gezien en dan denk ik, dit werd jaren geleden al gezegd. En nu als het bijna te laat is word het fnv ineens wakker.Het fnv loopt al jaren achter de feiten aan nog steeds geen cao elke keer vooruit schuifen.
E. van der want. schreef op 06-03-2015
Na zoveel reacties , waar ik zeker blij mee bent wil ik toch even reageren.ik heb deze documentaire niet alleen gemaakt maar met meedere werknemers. wij willen hier mee aantonen wat er gaande is in de bouw geen naleving van het cao enz .dit is nog maar een verkorte versie van de noodklok in de bouw de volledige versie duurt 31 minuten er komen leuke en niet leuke dingen voorbij.
E. van der want. schreef op 06-03-2015
wat ik me wel afvraag hoe kan het dat werkgevers , deze werknemers zover krijgen dat ze huilend hun verhaal vertellen wat niet te zien is in deze verkorte versie. waar zijn we in gods naam mee bezig in de bouw , de documentaire is gezien ook door kamerleden , heb ook na afloop gevraagd dat ze deze documentaire samen met hun vrouw moeten bekijken en vragen wat ze er van vinden.ik hoop ook dat de bouwvakkers eens over hun angst heen komen en opkomen voor hun rechten. ed
Peter schreef op 04-03-2015
Geweldige opname. Ed heeft gelijk. Het draait alleen nog maar om het geld. Knap van Ed dat hij wel die stoute schoenen durft aan te trekken. Dit zouden er veel meer moeten doen, maar iedereen is toch bang voor zijn baan. Ik denk zelfs dat veel bouwvakkers niet meer echt gemotiveerd en met een minder positieve instelling naar hun werk gaan. Ed succes.
ad schreef op 03-03-2015
eerlijk gezegd ben ik voor heel wat extremere maatregelen ,uitzendbureau's weg,regeringlijers pakken.en afstraffen en grenzen dicht, wand dit smerige spelletje is al in 2003 in gang gezet en zal niet eindigen door wat gelul over en weer,dat zal na al die jaren alleen nog te stoppen zijn als we het recht in eigen handen nemen,desnoods ouderwets diegenen pakken die verantwoordelijk zijn en dat is de 1% elite die meer vermogen hebben dan de rest wereld en schoothondjes aanhang brussel-regeringen,
ad schreef op 03-03-2015
alle 95% uitzendbureau's doen dit spelletje cao ontduiken, eerst een gesprek? dan ondertekenen, dan pas de naam van het bedrijf, uwv zegt 100% passend,en je moet na een bepaalde tijd voor 9a10 euro aan het werk.dus nog onder ww niveau dus geen 70% maar hooguit nog 60% .in centen uitgedrukt 600 euro schoon per 4 weken onderuit. dus fnv maken de bazen en de uitzend daar dankbaar gebruik van om cao legaal dus vvd cda pvda d666 goedgekeurd en verplicht,te ontduiken.
ad schreef op 03-03-2015
maar wat doen we er aan, wand dan staat zo een asscher pvd?-vvd-d666 wel te blaten eerlijk werk etz,wat natuurlijk gewoon een smerig zielen winnen praatje is, omdat deze zelfde pvd? in 2005 voor deze praktijken gewaarschuwd was door bv sp,de pvd?-vvd zette toen de sp weg als aso's jegens de buitenlandse werkers die hier dan ons moesten gaan vervangen,want daar komt alle ellende vandaan,doe jij het niet voor minder dan nemen we toch een ander keuze zat maar fnv wanneer worden we belgen?
Frans Schneijderberg schreef op 03-03-2015
Ik ben op mij 16 jaar in de bouw begonnen als leerling timmerman, ik heb mij opgewerkt tot uitvoerder ben nu 51 jaar . De laatste jaren gaat ik meer met tegen zin naar mij werk , ik zit er aan te denken om de bouw uit te gaan. De grootste reden is dat wij als bedrijf aan als moeten voldoen (en dat vindt ik terecht), maar de zzp's en de buitenlandse werknemers hoeven dat niet te doen en die kunnen dan goedkoper werken en slecht of niet verzekerd . HET WORDT TIJD DAT IETS AANGEDAAN WORD.
frits schreef op 27-02-2015
ben wel benieuwd naar de documentaire niet de verkorte zo als hier boven , komt deze nog in de media metselaar
sibbele schreef op 20-02-2015
voor wie komt de bond nog op voor de werknemers of voor de zzp beide kan namelijk niet volgens mij zij hebben tegen gestelde belangen en die rijmen niet met elkaar maar het gaat de bond om de centen maar ik blijf er bij dat zzp ons de das om hebben gedaan
bezorgde timmerman schreef op 20-02-2015
het loopt helemaal uit de hand in de bouw hele bouwplaatsen worden bevolkt door uitzendkrachten van uitzendbureaus die het cao aan hun laars lappen timmermannen en metselaars die 30 jaar of langer in de bouw hebben gewerkt hebben geen senioren dagen waar hun pensioen word opgebouwd weten ze niet maar ze doen het omdat ze met de rug tegen de muur staan financieel gezien er moet meer gecontroleerd worden het zijn echt niet de polen alleen die worden besodemieterd doe er wat aan zou ik zeggen
Harry schreef op 14-02-2015
De bouw gaan enkeld flex mensen nemen zonder pensioen en per dag geen zekerheid en ARBO regels in de prullen bal volgens mij komen we ook een aantal jaren prijscompensatie te kort.Hoeveel Nederlandse bouw vakkers zitten thuis verdrongen door buitenlandse bouw wordt er nog wat aan de sociale woning bouw gedaan,Koop kracht en echte banen ????????????????????ge leven jullie er nog in ik ben al een aantal jaren aan de kant gezet en wat doet de FNV?????????????????Vast banen enVakantie bonnen terug
Harry schreef op 14-02-2015
De bouw gaan enkeld flex mensen nemen zonder pensioen en per dag geen zekerheid en ARBO regels in de prullen bal volgens mij komen we ook een aantal jaren prijscompensatie te kort.Hoeveel Nederlandse bouw vakkers zitten thuis verdrongen door buitenlandse bouw wordt er nog wat aan de sociale woning bouw gedaan,Koop kracht en echte banen ????????????????????ge leven jullie er nog in ik ben al een aantal jaren aan de kant gezet en wat doet de FNV?????????????????Vast banen enVakantie bonnen terug
a van d want schreef op 12-02-2015
ja het is een corupt bedrijf en ze frauderen ook nog met alles want ik weet genoeg over de ERDO AB VAN DER WANT
Roy P schreef op 11-02-2015
Blij dat ik bij de Erdo weg ben gegaan als ik Dit allemaal zo hoor. Een corupte bende die alleen maar draait om macht.
Chester Tyrer (pat) schreef op 11-02-2015
weet het ben er ook uit gerold na 7 jaar pat
ab van der want schreef op 11-02-2015
hier bij wil ik zeggen dat het bedrijf waar het over gaat eens de waarheid hoor van een medewerker van een dak dekkers bedrijf ERDO bv want ik zelf heb daar ook zo 26 jaar gewerkt en ik ben er uit geknikkerd op een vieze manier ik deed in eens mij werk niet meer goed kan dit zo maar denk het niet AB VAN DER WANT
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder