Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

13 reacties

Jan Goes schreef op 21-09-2014
Bij bolletje 1 Hoge prioriteit; Bij " 2 en 3 bestaande regels handhaven met sancties. Bij " 4 oké Bij " 5 Ja ; Maar blijf de mogelijkheid openhouden naar de toekomst om te werken tot 63 jaar. Bij " 6 Vanzelfsprekend Bij " 7 Duidelijkheid voor alle bouwplaats medewerkers onder welke ( Bouw )? CAO zij vallen. VERGEET OOK DE UTA MENSEN NIET.
b vd wijngaard schreef op 12-09-2014
het schijnt nooit meer op te houden ,langer werken tot 67 we moeten de werk nemers echt breken we gaan nu senioren dagen afpakken lang le ven de bouw.
Jack Luijks schreef op 10-09-2014
Een CAO is een prachtige regeling maar zolang die niet verplicht is voor werkgevers , werknemers, ZZP ers , uitzendbureau worden nog steeds bepaalde regels genegeert . Mijn ervaring bij uitzendbureau s dat je moet niet beginnen over reisuren want die worden niet uit betaald , want voor jouw zijn er toch weer andere die dat accepteren en zo zijn er tal van voorbeelden. Daarom mijn voorstel is om CAO verplicht te stellen voor iedereen in hun iegen bedrijfstak.
R Loonstra schreef op 10-09-2014
Al de mooie onderhandelingen ten spijt, de grote werkgevers in de bouw zijn bezig met het opzetten van een soort uitzendbureau waarin hun nu nog vaste personeel in onder wordt gebracht . Dit uitzendbureau voor vakmensen zorgt dat deze vakmensen ook ingepland worden bij andere bedrijven als ze even boventallig zijn. overschrijding van reistijden(werktijdenwet) 11,5 uur per dag is nu al schering en inslag ,om van naleving C.A.O maar te zwijgen.Wees op uw hoede!
Tonny Noordijk schreef op 09-09-2014
Laat ze van het fonds voor de seniorendagen afblijven en hiervoor in de plaats moeten ze de jeugd kansen geven.
B.W.H.Ph schreef op 09-09-2014
Zorg eerst dat de flexwerkers die in de bouw werken volgens de bouw cao loon moet worden betaald. De uitzendbureaus komen met paddestoelen uit de grond met al die goedkope krachten met hun hongerloon
Frans Grondel schreef op 09-09-2014
vermindering van het aantal verlofdagen is niet serieus te nemen want dat draagt niets bij aan de productieviteit van het werk.Laat de werkgevers eerst maar eens kijken naar wat salaris verhoging want dat staat al 4 jaar stil en alles wordt alleen maar duurder en duurder.En zij zijn degene die daar indirect van profiteren over onze rug.
F.O schreef op 09-09-2014
Zorg eerst maar voor eens voor een fatsoenlijke loonsverhoging en laat ze van de seniorendagen afblijven die hebben de oudere werknemers dik verdiend en nodig er word steeds meer verwacht van deze mensen. Waarom laat de FNV nooit eens zijn gezicht zien op de bouwplaats ik werk nu 13 jaar op de zelfde locatie en nog nooit of te nimmer iemand gezien van de vakbond een slechte zaak. Dat ging bij mijn vorige werkgever anders en viel onder vervoersbond haven daar zag je wel 2x per week iemand.
M.Veldhuis schreef op 09-09-2014
Voor alle extra vrije dagen hebben we al jaren lang loon ingeleverd. Dat zelfde geldt voor meer banen en werkgelegenheid. Jarenlang hebben de werkgevers geoogst.Het wordt tijd dat zij zich nu eens solidair gaan opstellen en ons laten zien wat ze met dat extra geld aan werkgelegenheid geschapen hebben.Stijgende werkeloosheid(met name jeugd) en meer buitenlandse werknemers.Het wordt tijd heren werkgevers om u uw echte Nederlandse moraal te laten zien, en Uw verantwoordelijkheid. te tonen.
Sjef Geerts schreef op 09-09-2014
Inderdaad zorg dat ze van senioren dagen afblijven , en ook van alle andere dagen, en ga ook voor die loonsverhoging van3% , we hebben al zolang stil gestaan !!!
j van duijn schreef op 09-09-2014
Zorg dat ze van seniorenen dagen afblijven. Want die heb ik na dik 40 jaar werken wel verdiend.
Gerard van der Flaas schreef op 05-09-2014
rechten.
Gerard van der Flaas schreef op 05-09-2014
Allemaal weer mooie woorden....al wat jullie voorstellen naar de werkgevers toe moet gecontroleerd worden. En wie moet dat controleren als de cao niet nageleefd wordt? Inderdaad. Wij. Wij moeten melding maken en dat gebeurt dus niet. Wij willen geen verlofdagen inleveren of dat moet gecompenseerd worden door een hoger loon. Nog even en er is geen eendracht meer onder de werknemers. En dan is de vakbond ook niets meer.Er moeten gewoon harde acties komen voor het behoud van goed loon en verworven
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder