Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

6 reacties

Eric schreef op 27-01-2015
Want een vreemde reacties.... ? Even terug naar de basis lieve mensen. Pensioen is feitelijk uitgesteld loon. Dus loon wat men nu niet krijgt maar op de pensioendatum. Door de wetgever wordt nu fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen beperkt. Het is dan toch niet raar dat deze beperking van de arbeidsvoorwaardelijke toezegging volledig wordt teruggegeven aan werknemers? Als vakorganisatie FNV kan ik begrijpen dat je dit niet over z'n kant laat gaan.
colette schreef op 23-01-2015
het werkgeversaandeel in de pensioenpremie komt de werkgever toe; is besproken in de Eerste/Tweede Kamer; FNV ga aan tafel hoe moeilijk kan het zijn; geen loonverhoging over 2014/2015. 3 % lagere pensioenpremie voor de werknemers. Dit is in lijn met de overheid over 2014 en 2015. VPL afbouw in 5 jaar. Lijkt me een redelijk voorstel. Ga het rondmaken!
bert schreef op 23-01-2015
Je merkt dat het FNV zijn macht kwijtraakt, en niet meer tot het uiterste gaat. Want staken kost ze geld, en daar doen ze liever mee beleggen bij een slechte bank! En vaak krijgen ze later ook mooie baantjes bij de werkgevers. Een kennis werkt in Utrecht op het hoofdkantoor van het FNV, en het is een corrupte bende. Iedereen loopt er voor zichzelf zodat ze mogen blijven na de reorganisatie van het FNV. En ze spelen veel met geldpotjes, waaronder ook de voorzitter. Een andere bond stichten?
Bert schreef op 22-01-2015
@F.R. de Wit. Pensioen is onderdeel van de totale beloning. Om het bruto-netto traject te verkorten hebben we o.a. afgezien van de 2,5 % pensioencompensatie. Dit is gecompenseerd door de verdeling van de premie. Aan te passen. Maar punt is dat de regering er van uitgaat dat hierdoor de lonen kunnen stijgen, waardoor de koopkracht stijgt. Dat is goed voor de economie.
Michel van Golberdinge schreef op 22-01-2015
Aedes heeft door het structureel vertragen van CAO onderhandelingen een besparing behaald van 3 procent op de loonkosten van de corporatiemedewerkers. Naast dat de laatste jaren de lonen niet of zeer beperkt zijn geïndexeerd. Wel vreemd dat de werkgeversorganisatie inzet op loonsverlaging inplaats van verdere proffesionalisering van de sector. De corporaties moeten juist meer kwaliteit in huis halen en daar zijn goede arbeidsvoorwaarden voor nodig! Aedes laat je werknemers niet in de steek!!!!
F.R. de Wit schreef op 22-01-2015
Ik begrijp de ophef van de vakbond op dit punt even niet. In het verleden hebben jullie zelf afgesproken dat de verhoging van de pensioenpremie voor 2/3 voor de werkgever is en 1/3 voor de werknermer. Op dit moment is slechts voorlopig 2/3 aan de werkgevers teruggegeven en 1/3 aan de werknemers als nawerking CAO. Bij totstandkoming van de nieuwe CAO dienen deze voorlopige teruggaves pensioenpremies nog definitief verdeeld te worden. Gaarne bij nieuwe CAO verlies ingroeirecht regelen.
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder