Geef een reactie op dit Nieuwsbericht

Wij stellen het erg op prijs als je een reactie achterlaat. Maar er gelden wel fatsoensregels. Wij behouden ons het recht voor om reacties - zonder verdere uitleg of terugkoppeling - te verwijderen omdat er:

- Commerciële boodschappen in staan.
- Scheldwoorden, beledigingen, discriminerende en generaliserende boodschappen in staan.
- Herhalingen van reacties in staan.
- Zaken in staan die niet ingaan op de boodschap van het nieuws- of blogbericht.

Beperk je tot de kern; je kunt maximaal 500 tekens per reactie gebruiken.

Jouw reactie
Nog
Verzend mijn reactie

19 reacties

theo van aerle schreef op 24-11-2014
bestuurders laten zich vanaf hun 62e als adviseur royaal betalen, terwijl wij tot 67 gewoon door moeten schande dat de vakbond hier niet meer actie op weet te krijgen. kijk naar belgie
Dertig jaar in de branche schreef op 19-11-2014
De rekening voor falend bestuur wordt neergelegd bij de medewerkers, vooral personeel dat werkzaam is bij de zgn. derivatenclubs wordt hard getroffen. Er wordt afgestevend op het regie model waarin de banen naar "de markt" verdwijnen en de service naar de huurder niet meer als leidend principe geldt. Goede sociale plannen waarin de mens het werk volgt zijn niet voorhanden, vervolgens komen goede medewerkers tussen wal en schip terecht. Ik zeg NAAR HET MALIEVELD wij verdienen beter!!
peter schreef op 18-11-2014
De komend jaren gaan er minder mensen bij de corporaties werken, als dan het vervroegd pensioen naar nul wordt gebracht in 3 jaar ,dan komen er meer onnodig in de ww wat niet nodig is. Deze mensen komen niet meer aan het werk wegens hun leeftijd.. Volgens edes verdienen we in deze sector te veel , dan moeten ze maar eerst een goed onderzoek doen om dit te bewijzen,door onafhankelijke instantie. De bonden zijn van alle cao's op de hoogte wat daar verdient wordt.De prijzen blijven achter.
Jan van den Burg schreef op 17-11-2014
Nu wordt het tijd voor acties, zoals staken! Deze regering wil voor de komende verkiezing enkele pensioen en WAO versoberingen doordrukken. Ook massa ontslagen om verduisterd geld en graai beloningen te compenseren. Ook onze huurders zijn de klos. Ik adviseer de bonden huurders en medewerkers samen te mobiliseren voor demonstraties. Honderdduizenden getroffenen moeten de "straat" op om duidelijk te maken dat de maat vol is voor het personeel én de huurders, in december nog!
Een tot de CAO veroordeelde schreef op 17-11-2014
Betaalbaar=politieke kwestie! Belangenbehartiger? Aedes stelt dat salaris gem. 10% hoger ligt voor vergelijkbare functies,blijkt uit onderzoek in opdracht van ... Aedes! Wie betaalt bepaalt; met onderzoeker is afgesproken om aanvullende vaste beloningscomponenten niet mee te nemen. EVZ stelt wanneer dit wel gebeurt dat schalen: J/K/L lager zijn dan bij gemeenten K/L lager zijn dan bij provincies B/C/E/F/G lager zijn dan bij welzijn & dienstverlening I t/m M lager zijn dan bij commerciëlen, etc.
Harry van der Nat schreef op 17-11-2014
Het standpunt van de vakbonden is prima! Houden zo FNV! Het is toch schandalig dat de corporatiemedewerkers de tol moeten betalen voor hetgeen de Aedes-elite (corporatiedirecteuren waarmee Aedes wegliep voordat hun kwade praktijken aan het daglicht kwamen) heeft aangericht. Die directeuren hebben het imago van de sector om zeep geholpen en nu gaat Aedes zich opwerpen als een club die het zo goed voorheeft met de huurders?!?!
F.R. de Wit schreef op 17-11-2014
Het is een schande te constateren dat de vakbonden bereid zouden zijn de vpl regeling te willen halveren. Het is ronduit schandalig dat ik dit moet lezen bij Aedes, ik heb de bonden er niet over gehoord.
Een trouwe werknemer binnen de volkshuisvesting schreef op 14-11-2014
Gaat Aedes zich nu opeens opwerpen als een koepelorganisatie die zich het lot van huurders aantrekt. Tot op heden leek het toch meer op de belangenpartij van de bestuurders en directeuren en alle anderen die deel uitmaken van het old-boys netwerk. FNV, CNV en de Unie houd jullie poot stijf en geef alle werknemers bij de woningcorporaties een CAO waar ze recht op hebben. En vooral handen af van de VPL rechten.
Thijs Zuidam schreef op 14-11-2014
Heel triest dat het na 8 x onderhandelen tot niets heeft geleid. Triest dat de Aedes-onderhandelaars medewerkers met VPL-rechten wegzetten als profiteurs. Je zou toch maar 25 jaar keurig je werk hebben gedaan, in 2015 met pensioen gaan en dan worden overvallen door een afbraak van 40 % van je VPL-rechten. Terecht dat daar weerstand tegen is. Tegelijk weten we dat onze salarissen goed zijn. Mijn advies: ga bij de medewerkers na wat zijn echt willen. Actie voeren .... dat werkt tegen ons!
Zomaar een medewerker schreef op 14-11-2014
Maar i.t.t. de directeure kan het voor de "gewone medewerker" die dus (niet zoals de directeur/bestuurder) onder de CAO valt, wel wat minder; die hoeft niet met vroegpensioen, vindt Aedes - en vinden dus grosso modo de bestuurders/directeuren van al die corporaties...... Maar ook voor directeur is vroegpensioen zeer waarschijnlijk door het bedrijf betaald, niet door hemzelf/haarzelf uit eigen netto inkomen! Én dat vervalt niet bij hen; is waarschijnlijk overeengekomen arbeidsvoorwaarde....
Zomaar een medewerker schreef op 14-11-2014
Kijk eens bij Aedes naar eht carrièrenieuws: http://www.aedes.nl/content/artikelen/aedes/vereniging/carrierenieuws.xml En kijk dan eens waar die persoon met prepensioen/vroegpensioen gaat... Per vandaag (onvolledige) bloemlezing: Dick de Man, Sprengenland Wonen Louise Mulder, Woonpalet Harry Reininga, AlleeWonen Johan Dunnewijk, WonenBreeburg (is 62 jaar, dus...) Tom de Wal, Beter Wonen IJsselmuiden (flexpensioen) Ted Kuné, Velsen (zie persbericht) (ivm 500 tekens geen ruimte meer...)
John van der Vlist schreef op 14-11-2014
Het is echt onvoorstelbaar. Waarom wacht de FNV zo lang met mobiliseren van de achterban. Deze chantage van Aedes was al geruime tijd duidelijk. De gouden rand was er immers na de bezuiniging-/reorganisatiegolf (a.g.v. de verhuurdersheffing?!) al lang van af. Een koepel die gelijktijdig meer studie wil naar de wet normering topinkomens is totaal ongeloofwaardig / -betrouwbaar. Is er geen zaaltje in Utrecht te regelen?
Herman Wanschers schreef op 14-11-2014
Ik denk dat wij als werknemers in het algemeen niet klagen over ons inkomen. Maar wat betekent afbouw van de VPL? Raken we hiermee ons voorwaardelijk pensioendeel helemaal kwijt? Dat kan toch niet? Na alles wat we al kwijtgeraakt zijn (vroegpensioen en 2 jaar later AOW). We moeten dus al 5 jaar langer werken! (62 naar 67). En dan een lagere pensioenpremie terwijl pensioen onbetaalbaar wordt. Waar is de logica????
Frans Tigchelaar schreef op 14-11-2014
Laten we vooral vooruitkijken. - Informeer je leden wat de consequenties zijn van een CAO loze periode. - Inventariseer de akiebereidheid - Kom in actie Kat, muis en ratten gedrag moet ons verenigen. Laten we ons niet door de strondkar laten overrijden. Ik ben voor actie. Realiseer je echter wel: Alleen aan de onderhandelingstafel kunnen we een resultaat bereiken. Zet neer die tafel en schuif weer aan.
Arjen schreef op 14-11-2014
Aedes informeert veel beter en sneller dan de bonden. Tot mijn verbijstering moet ik op de Aedes-site lezen dat: "De vakbonden willen de helft op de aanspraak van de VPL behouden". Veel gekker moet het niet worden!!! De bonden moeten zich inzetten om 100 % te behouden!!!!
Peter Vonk schreef op 14-11-2014
Deze reactie van AEDES was te verwachten. Ik heb de onderhandelingen gevolgd en kom tot de conclusie dat de oorzaak is de vrij daadkrachtloze gedrag van de onderhandelaars. Voor de zomer was al duidelijk dat AEDES niet zou bewegen en dat er werd overwogen tot het overgaan tot acties. Waarom in de tactiek van AEDES, vertragen en nog eens vertragen, kat en muis spelletje,getrapt? Actie had al voor de zomer moeten zijn. Nu komen tot actie is het paard achter de kar spannen.
Peter Vonk schreef op 14-11-2014
Deze actie van AEDES was te
J van Overbeek schreef op 14-11-2014
Op 27-10-14 staat vermeld dat de bonden snel terugkomen op de volgende stap: inventariseren of er actie gevioerd moet worden. Nu 2,5 weken verder is het enige nieuwe wat ik lees een bericht van Aedes dat ze stoppen met onderhandelen. Van de vakbonden heb ik behoudens dat Jeroen Vos er schande van spreekt in dit artikel niets nieuws vernomen. Hoe lang laten jullie de leden nog in onzekerheid verkeren? Aedes neemt zijn stappen en de FNV wacht af?? Waarop?
Arjen schreef op 14-11-2014
En wat te denken van de salarissen van de twee topmannen van Aedes? Bijna 170.000 euro per jaar en ieder een auto van 55.000 euro. Aedes doet juist zelf aan zelfverrijking en niet de gewone doornsee hardwerkende coroporatiemedewerker. Ik snap werkelijk niet dat de corporaties nog lid willen blijven van Aedes.
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder