Cao zonder de FNV. Hoe zit dat nu?

De cao-schilders die op 1 oktober 2016 is ingegaan is afgesloten tussen de werkgeversvereniging Onderhoud NL en de LBV. In deze cao staan  veel verslechteringen. Iets dat de FNV niet kan accepteren.

Wat betekent dit?
De cao Schilders is niet algemeen verbindend verklaard en dat betekent dat deze cao niet voor iedereen van toepassing is. Voor FNV leden geldt dat als de cao Schilders 2013-2014 van toepassing was dat je niet automatisch gebonden bent aan de nieuwe cao-schilders die in 2016 is afgesloten. Daar is meer voor nodig. Zelfs als in je arbeidsovereenkomst de afspraak staat dat de cao Schilders altijd van toepassing is. Daarmee wordt bedoeld dat iedere keer wanneer een nieuwe cao geldt, de laatst geldende cao van toepassing is. Ook dan blijft de oude cao voorlopig gelden. Als je zeker wilt weten welke de situatie bij jou geldt, dan kun je contact opnemen met ons Contactcenter (088 - 368 0 368).

Overzicht van de cao-onderhandelingen voor je nieuwe cao

Wil je op de hoogte blijven van de cao-ontwikkelingen? Klik dan op onderstaande knop voor het overzicht van alle nieuwsberichten over de onderhandelingen en acties.

Lees de nieuwsberichten over de cao-onderhandelingen

Wil je weten of je ook vakantiedagen opbouwt tijdens ziekte? Ben je verplicht een concurrentiebeding te ondertekenen? Heb je recht op toeslag bij overwerk? Weet jij waar je recht op hebt als uitzendkracht? Waar kun je heen met vragen over je pensioen?

Bekijk de veelgestelde vragen en vindt het antwoord op je vraag. ​Zoek op trefwoord of onderwerp.

Bekijk de veelgestelde vragen
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder