Medezeggenschap

Ben je actief in de medezeggenschapsraad van jouw bedrijf? Hier vind je alle informatie over medezeggenschap >>

Medezeggenschap is een wettelijk recht van werknemers. Zo hebben zij invloed op besluiten in de organisatie. Daarbij gaat het om een goede afweging tussen organisatie- en werknemersbelangen.

 
De FNV werkt bij voorkeur samen met ondernemingsraden en ondersteunt hen. Weet je nog niet zo veel over een or of pvt, maar wil of moet jouw bedrijf ermee starten en weet je niet waar je moet beginnen?

Kijk voor meer informatie over medezeggenschap op fnv.nl

Het 'Handboek Medezeggenschap' (pdf) is voor ondernemingsraadsleden, kaderleden van de bond en anderen rond de medezeggenschap. Het boek is uniek in Nederland en geen enkel andere vakbond heeft zo'n overzichtelijk stuk gereedschap. Het kan een handig naslagwerk zijn en een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de medezeggenschap en de organisatie van het or-werk. Het handboek bevat, naast informatie over de vele onderwerpen die de or op zijn bordje krijgt, ook checklisten in de bijlagen.

Lees meer
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder