• ​Persoonlijk advies
  • Rechtsbijstand
  • Administratie voordelig uitbesteden
  • Betaalbare verzekeringen
  • Training succesvol ondernemen
  • Advies en hulp bij beroepsziekten
  • Cursus Vol VCA
  • Haagse lobby
  • Korting met je ledenpas
  • Magazine en nieuwsbrief
Lees meer

FNV Bouwen & Wonen organiseert trainingen voor zzp'ers in de bouw. Twee avonden boordevol informatie en tips.


Hoe voorkom je een juridisch geschil? En hoe stel je een goede offerte op? Als zelfstandige ben je behalve vakman of vakvrouw ook ondernemer.

Om je daarbij goed te ondersteunen, organiseren wij trainingen over alles wat jij als ondernemer moet weten. Leden van FNV Bouwen & Wonen kunnen zich gratis aanmelden voor deze training.

Lees meer over de training

FNV sector bouw, CNV, NOA en de Belastingdienst, hebben een overeenkomst gemaakt voor werken met zzp’ers in de afbouw. Hierin is rekening gehouden met de belangen van zzp’ers en opdrachtgevers. Beide partijen willen vooraf zekerheid, hoe ze met elkaar kunnen werken zonder dat er een situatie van loondienst ontstaat. Het gebruik van de modelovereenkomst zorgt voor duidelijkheid.

Lees meer

Veel zzp'ers weten niet dat VOL VCA steeds vaker als eis wordt gesteld en VCA alleen niet meer volstaat wanneer je werkt als zzp'er op de bouwplaats. VOL VCA staat voor Veiligheid voor operationeel leidinggevenden. Met deze VOL VCA geef je aan dat je weet hoe je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en gezond werken. FNV Bouwen & Wonen helpt je hierbij. Wij bieden deze cursus tegen kostprijs aan.​

Lees meer over VOL VCA
Problemen met lezen of schrijven?
Als zzp’er moet je vaak moeilijke teksten lezen in bijvoorbeeld een contract. Dat is niet altijd makkelijk. FNV Bouwen & Wonen en de Stichting Lezen en Schrijven kunnen je hiermee helpen. Een cursus hoeft niet duur te zijn, want je kunt subsidie krijgen. Interesse? Bel ons voor meer informatie: 088 3680368.

​Er zijn werkgevers die in een contract laten vastleggen dat je als zzp’er aansprakelijk bent voor naheffingen van de belastingdienst. Het kan zijn dat je dan alsnog loonbelasting, sociale verzekeringspremies, een boete of proceskosten moet betalen. Dit kan een flinke financiële strop betekenen.
Laat jouw contract door ons checken.
 

Neem contact met ons op
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
Vraag een informatiepakket aan
Dit informatiepakket laat je kennismaken met alle voordelen die de FNV je te bieden heeft.

Wij sturen het informatie-pakket naar je e-mailadres.
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder