Lid worden van FNV Bouwen & Wonen is een goede stap. Ook als zelfstandige. Ons motto is Gewoon Goed Werk.

Wij vinden dat je als zelfstandige recht hebt op voldoende opdrachten en een tarief om economisch zelfstandig te zijn. Maar ook dat je veilig en gezond je werk kunt doen. Speciaal voor zelfstandigen hebben wij een uitgebreid informatie- en dienstenpakket. In deze folder lees je daar meer over.

De fiscus betaalt mee aan de contributie. Als zelfstandige kun je de contributie aftrekken van de inkomstenbelasting, omdat dit bedrijfskosten zijn.


Meer weten over de voordelen?
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1

FNV Bouwen & Wonen organiseert trainingen voor zelfstandigen in de bouw. Twee avonden boordevol informatie en tips.


Hoe voorkom je een juridisch geschil? En h​oe stel je een goede offerte op? Als zelfstandige ben je behalve vakman of vakvrouw ook ondernemer. Om je daarbij goed te ondersteunen, organiseren wij trainingen over alles wat je als ondernemer moet weten. Leden van FNV Bouwen & Wonen kunnen zich gratis aanmelden voor deze training.​

Lees meer over de training

Veel zelfstandigen weten niet dat VOL VCA steeds vaker als eis wordt gesteld. 


VCA volstaat niet alleen meer wanneer je werkt als zelfstandige op de bouwplaats. VOL VCA staat voor Veiligheid voor operationeel leidinggevenden. Met deze VOL VCA geef je aan dat je weet hoe je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en gezond werken. Wij helpen je hierbij. Wij bieden deze cursus tegen kostprijs aan. ​FNV Bouwen & Wonen verzorgt in samenwerking met SOMA bedrijfsopleidingen.

Lees meer over VOL VCA
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder