• ​Persoonlijk advies
  • Rechtsbijstand
  • Administratie voordelig uitbesteden
  • Betaalbare verzekeringen
  • Training succesvol ondernemen
  • Advies en hulp bij beroepsziekten
  • Cursus Vol VCA
  • Haagse lobby
  • Korting met je ledenpas
  • Magazine en nieuwsbrief
Lees meer

Soms is het verschil tussen een zelfstandige en iemand in loondienst niet zo duidelijk. Om er zeker van te zijn dat je echt als zelfstandige werkt bij een opdrachtgever zijn er modelovereenkomsten opgesteld. Er is er 1 voor afbouw, bouw & infra en dakdekkers. Vul een overeenkomst samen met je opdrachtgever in. Werk je zoals in deze overeenkomst is vastgelegd, dan bén je een zelfstandige.

Ga naar de modelovereenkomsten
​Jaarlijks overlijden 4.000 mensen door onveilige en ongezonde arbeidsomstandigheden. Wist je dat zzp'ers vaker dan gemiddeld betrokken zijn bij arbeidsongevallen?

In deze brochure zetten we de belangrijkste informatie over veilige en gezond werken voor jou op een rijtje. Zodat je weet waar je op moet letten, waar jouw verantwoordelijkheden liggen en hoe jij je kunt beschermen.

Download gratis de brochure

VOL VCA is steeds vaker een eis wanneer je als zelfstandige op de bouwplaats werkt. Met deze VOL VCA geef je aan dat je weet hoe je veilig en gezond werkt en rekening houdt met het milieu. FNV Bouwen & Wonen helpt je hierbij. Wij bieden deze cursus tegen kostprijs aan.​

Lees meer over VOL VCA
Verzekeringen voor zelfstandigen
Bij Univé krijg je gratis advies over hun schadeverzekering en ontvang je korting bij het afsluiten.

Je kunt nu ook bij Univé een goedkopere verzekering afsluiten tegen ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

​Er zijn werkgevers die in een contract laten vastleggen dat je als zelfstandige aansprakelijk bent voor naheffingen van de belastingdienst. Het kan zijn dat je dan alsnog loonbelasting, sociale verzekeringspremies, een boete of proceskosten moet betalen. Dit kan een flinke financiële strop betekenen.
Laat jouw contract door ons checken.
 

Neem contact met ons op
Word ook lid!
Lid worden van de grootste vakbond van je sector. Betaal nu voor de eerste 4 maanden maar 25 euro.

Ook jouw belangen kunnen we behartigen!
STAP 1
Vraag een informatiepakket aan
Dit informatiepakket laat je kennismaken met alle voordelen die de FNV je te bieden heeft.

Wij sturen het informatie-pakket naar je e-mailadres.
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder