FNV Bouw maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

 Wat biedt het lidmaatschap? 

Wat biedt het lidmaatschap? 

Vakbond FNV Bouw  

FNV Bouw is de vakbond voor werknemers in de bouw en railinfra, woondiensten, afbouw en onderhoud en de meubel- en houtindustrie. Om de herkenbaarheid te vergroten, presenteert de bond zich in iedere sector onder een aparte naam: FNV Bouw & Infra, FNV Woondiensten, FNV Afbouw & Onderhoud en FNV Meubel & Hout. Daarnaast neemt FNV Bouw deel in FNV Waterbouw.

Waarom lid worden?

Persoonlijk advies
U wilt weten wat al die bedragen op uw loonstrookje doen. U wordt papa of mama en hebt vragen over zorgverlof. U denkt recht te hebben op een regeling, maar ziet door de bomen het bos niet.

Met wat voor vraag over werk of inkomen u ook zit, een telefoontje naar de ledenservice geeft duidelijkheid. En anders schakelen wij een gespecialiseerde adviseur in.
 
Onze helpdesk is te bereiken via nummer: 0900 - 368 26 89 (lokaal tarief)

Invloed op arbeidsvoorwaarden
De FNV sluit jaarlijks ruim 1300 collectieve arbeidsvoorwaarden (cao’s) af. Dat zijn afspraken met werkgevers over salaris, pensioenregelingen, vakantiedagen, opleidingsmogelijkheden, kinderopvang en meer. Als lid praat en beslist u mee over uw cao.
Komt het tot een reorganisatie, dan maken we ons hard voor een goed sociaal plan.
Rechtsbijstand voor werk en inkomen

Iedereen kan met vervelende werksituaties te maken krijgen. Een baas die de cao niet nakomt bijvoorbeeld. Of ontslag op staande voet. Dan is het prettig een uitgebreid juridisch team achter u te hebben staan. Wij lossen 83% van de arbeidsconflicten op zonder rechter. Van de zaken die toch vóórkomen, winnen we 80%. Voor u is deze hulp gratis.

Let op: problemen die vóór het lidmaatschap zijn ontstaan, worden niet gedekt.

Klik hier voor meer informatie over rechtshulp.

Rechtsbijstand bij letselschade
Bij letselschade, zowel thuis als op het werk, bent u als lid van FNV Bouw gratis verzekerd van hulp van medische en juridische specialisten. Lees de folder: Hulp bij letselschade (pdf)
Advies en hulp bij beroepsziekten
Processen over rugklachten of ziekten als OPS, burn-out of lawaaidoofheid kunnen adviseurs en juristen van Bureau Beroepsziekten FNV.
Belastingadvies
Jaarlijks vult de FNV gratis voor ruim 250.000 leden de aangifte inkomstenbelasting in. Daarnaast kunt u bij ons terecht met vragen over o.a. inkomstenbelasting, successierecht, zorgtoeslag en woontoeslag.
Loopbaanadvies

U wilt hogerop, u wilt iets anders gaan doen of u kunt uw huidige werk fysiek niet meer voortzetten. FNV Bouw heeft met werkgevers afspraken gemaakt over gratis loopbaanadvies-trajecten.

Korting op zorgverzekering
Ruim 240.000 FNV-leden en hun gezinsleden maken gebruik van de collectieve ziektekostenverzekering die FNV bij Menzis heeft afgesloten (menzis.nl/fnv).
Ledenkortingen
Met uw FNV-ledenpas heeft u recht op exclusieve kortingen bij tien landelijke winkelketens en bedrijven (FNV-voordeel.nl). Daarnaast krijgt u korting op de Proteq aanvullende rechtsbijstandverzekering (proteq.nl/fnv). Deze verzekering sluit naadloos aan op de rechtshulpdekking van uw FNV-lidmaatschap.
Sectormagazine
Als lid ontvangt u 8 x per jaar een magazine met 32 pagina’s nieuws, ontwikkelingen en achtergronden van uw sector. En informatie over FNV Bouw en uw sectorbond:
‘Casco’ voor FNV Bouw&Infra
‘Plein’ voor FNV Woondiensten
‘Punt’ voor FNV Afbouw&Onderhoud
‘Krul’ voor FNV Meubel&Hout
Ledenvoordeelkaart
Uw ledenpas is óók een scherpe kortingskaart. Zo profiteert u van kortingen bij uiteenlopende aanbieders van bijvoorbeeld computers, witgoed, reizen, internet, muziek, opleidingen, recreatie, vakbladen, verzekeringen en telefonie. Voor u het weet, heeft u de contributie eruit! Kijk voor meer informatie op de FNV voordeelsite
Wij zijn er ook voor u bij:
En dan is de FNV er nog voor al die dingen waar u wellicht niet zo snel bij stil staat. We ondersteunen de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiger van uw bedrijf. We maken afspraken met werkgevers over gezonde arbeidsomstandigheden en naleving van de Arbo-wet. En iedereen die (tijdelijk) niet werkt, kan bij ons terecht met vragen over UWV-formulieren, de WIA, (pre)pensioen en meer.Koopkracht echte banen
Koopkracht en echte banen