Gewoon goed werk bouwt beter!

De FNV staat voor werk met voldoende zekerheid, groei en respect. Bekijk wat wij doen om jou te helpen en wat jij kunt doen.

Vind jij dat verdringing en oneerlijke concurrentie in de bouw stevig moet worden aangepakt? Ben jij het gebruik van (schijn)constructies met goedkope arbeidskrachten meer dan zat? Wil jij dat de cao-ontduiking en uitbuiting van werknemers stopt? Vind jij dat gelijk werk gelijk beloond moet worden?

FNV Bouwen & Wonen vindt het hoog tijd dat aan deze praktijken een einde aan komt. Gelijk werk moet gelijk worden beloond! Alleen door samen lef en kracht op te bouwen gaan we deze praktijken stoppen. Daarom hebben we jou gevraagd om een petitie te tekenen en dat is door 27.000 mensen gedaan. De petitie is aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Lees meer..

Waar gaat het ons om?

  • Gelijk werk moet gelijk beloond worden.
  • Een goed loon. Dat betekent ook naleving van de cao. De laatste jaren is al genoeg ingeleverd!
  • Een goede ketenaansprakelijkheid. Zodat opdrachtgevers en hoofdaannemers verantwoordelijk zijn voor naleving van de cao en wetgeving.
  • Stoppen met constructies waarbij onbetrouwbare onderaannemers veel te weinig betalen aan uitzendkrachten, (schijn)zelfstandigen en arbeidsmigranten.
  • Een stabiel inkomen voor iedereen. Dat betekent meer vast personeel en minder onzeker werk zoals tijdelijke contracten, oproepcontracten, uitzendwerk en schijnzelfstandigen.
De FNV maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op je voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site, stem je hiermee in.Ga verder